Parsan sesonkikausi kestää Suomessa vain hetken, toukokuun alusta juhannukseen. Muistathan, että valkoinen parsa kuoritaan aina ennen ruuanvalmistusta. Katso parsan keitto-ohjeet.

Parsa on hyvä keittää pystyasennossa, jotta sen herkät nupyt eivät keity vaan höyryttyvät. Erityistä parsakattilaa ei välttämättä tarvita, sillä paistinpannu ajaa saman asian.

  • Ota puoli kiloa parsaa ja pari litraa vettä. Lisää kiehuvaan veteen 1 rkl suolaa ja 1-2 tl sokeria. Voit halutessasi lisätä keitinveteen myös sitruunamehua tai nokareen voita. Älä ylikeitä parsaa, ettei siitä tule vetistä.

  • Valkoinen parsa kuoritaan aina ennen ruuanvalmistusta. Aloita kuoriminen nupun alta ja kuori kohti tyveä. Leikkaa kovasta alaosasta pois 3-5 senttiä. Keitä 5-10 minuuttia varren paksuudesta riippuen. Hyvin ohut valkoinenkin parsa saattaa kypsyä alle 5 minuutissa.

  • Vihreä parsa vaatii 4-7 minuutin keittoajan. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria tyveä lukuunottamatta, mutta puumainen alaosa kannattaa leikata pois. Ohuen miniparsan voi syödä sellaisenaa.

  • Parsa on herkullinen, terveellinen ja kevyt tarjottava - sadassa grammassa on alle 30 kilokaloria. Parsa maistuu esimerkiksi Hollandaise- ja korvasienikastikkeiden kanssa. Kokeile myös kinkun, parmesaanin, kalan, äyriäisten, lohen ja grillilihan lisänä. Vihreän parsan voi sivellä kevyesti öljyllä ja grillata tai paistaa pannulla. Grillattu parsa on rapea lisä salaateissa, kun sen pyörittelee balsamicossa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla