Pellillinen omenapiirakkaa riittää isommallekin porukalle.

Omenapiirakka

1 kg omenia
1½ dl sokeria
1 rkl kanelia

Taikina
5 pientä munaa
3 dl sokeria
3 dl piimää
2 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1½ dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pinnalle
sokeria
1 dl pähkinärouhetta
 

1. Levitä leininpaperi uunipellille. Voitele paperi kevyesti.
2. Pese omenat hyvin. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi paloiksi ja pyörittele sokeri-kaneliseoksessa.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Lisää piimä sekä voisula hiutaleiden, jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Kääntele varovasti sekaisin.  
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Asettele sokeri-kanliseoksessa pyöritellyt omenaviipaleet päälle. Sirottele hieman sokeria ja pähkinärouhetta päälle.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista 15-20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos leivot piiraan edellisenä päivänä, jäähdytä se ja peitä leivinpaperilla. Laita astiapyyhe leivinpaperin päälle. Säilytä viileässä. Pähkinärouheen voi jättää pois tai korvata esimerkiksi kookoshiutaleilla.

 

Naistenviikon kunniaksi lue mitä mieltä Olga Temonen on omasta kehostaan.