
Herkullisen voileipäkakun kerroksissa on pikkelöityä kurkkua, fenkolia ja täyteläistä savulohta.
Kalaisa voileipäkakku on nappivalinta juhlien buffet-pöytään! Kymmenen hengen kakussa on kaksi täytettä: kurkku-fenkolitäyte ja savulohi-ruohosipulitäyte. Tätä voileipäkakkua ei tarvitse kostuttaa pohjasta saakka, kun käytät pehmeitä paahtoleipiä ja teet kakun jo edellisenä päivänä.
Savulohikakku
10 annosta | 40 min + vetäytyminen yön yli
15 palaa pehmeää paahtoleipää
Kurkku-fenkolitäyte
½ kurkku
1 pieni (250 g) fenkoli
2 tl korianterinsiemeniä
1 iso sitruuna
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl valkopippuria myllystä
Savulohitäyte
300 g savulohta
½ ruukku ruohosipulia
1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
½ rs (250 g) kreikkalaista jugurttia
Kostutus
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Kuorrutus
1 rs (200 g) ruohosipulituorejuustoa
½ rs (250 g) kreikkalaista jugurttia
Koristeeksi
½ ruukku ruohosipulia
½ kurkku
sitruunamelissaa
Valmista täytteet. Pese ja halkaise kurkku kahtia. Halkaise toinen puolikas pitkittäin ja koverra siemenet teelusikalla. Raasta kurkunpuolikas karkeaksi raasteeksi.
Halkaise fenkoli. Leikkaa pois kantapala ja kuivat päät. Lohko fenkoli ja raasta raastinraudan viipalointiterällä ohuiksi lastuiksi. Pilko lastut vielä pienemmiksi paloiksi.
Paahda korianterinsiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti. Rouhi siemenet. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu.
Yhdistä kurkkuraaste, fenkoli, korianterinsiemenet, sitruunankuoriraaste, puolet mehusta, suola, sokeri ja pippuri.
Pilko savulohi ja ruohosipuli. Notkista tuorejuusto ja jugurtti. Lisää joukkoon lohi ja ruohosipuli, sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kostutusta varten loput sitruunamehusta, öljy ja suola.
Kokoa kakku leikkuulaudalla. Lado kolme paahtoleipäpalaa vierekkäin. Levitä päälle reilusti savukalatäytettä. Lado päälle toinen kerros leipiä. Levitä kerros kurkkutäytettä. Levitä kolmas leipäkerros ja kostuta leipiä sitruunaöljyllä. Jatka näin kerros kerrokselta.
Vuoraa kakku leivinpaperilla ja laita kevyt leikkuulauta painoksi. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto ja jugurtti. Levitä kuorrutus lastalla kakun reunoille ja pinnalle.
Koristele kakku ennen tarjoilua hienonnetulla ruohosipulilla, ohuilla kurkkulastuilla ja sitruunamelissalla.
Lisää valloittavia juhlareseptejä Kodin Kuvalehdessä 11/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.