
Punaherukkamehun voit höystää raikkaaksi kesädrinkiksi makusi mukaan kivennäisvedellä tai (alkoholittomalla) kuohuviinillä.
Punaherukan ihanaa kirpeyttä et voi piilottaa, joten sitä kannattaa korostaa. Joko kokeilit kesän raikkainta drinkkiä?
Hellepäivän punaherukkadrinkki
2 l | 15 min + 30 min
AINEKSET:
2 l punaherukoita
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 l vettä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 appelsiini
8 mustaherukanlehteä
4 oksaa mäkimeiramia tai oreganoa
6 dl sokeria
LISÄKSI:
vettä, kivennäisvettä tai kuohuviiniä
- Laita herukat ja vesi kattilaan. Kuori appelsiinista kuorimaveitsellä ohuesti oranssi kuori. Purista mehu.
- Lisää kattilaan appelsiinin kuori ja mehu, mustaherukanlehdet sekä mäkimeiramin oksat.
- Hauduta mehua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
- Siivilöi mehu toiseen kattilaan. Paina marjoista loputkin mehut kauhalla siivilää vasten.
- Lisää mehuun sokeri. Keitä 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Jos säilöt mehua, käytä puhtaita lasipulloja ja säilytä viileässä.
- Kaada mehua laseihin ja laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Sopiva suhde on noin puolet mehua ja puolet vettä. Kesäiseen drinkkiin voit lorauttaa kuohuviiniä kivennäisveden tilalle.
- Koristele juhlajuoma appelsiinilohkolla ja yrttioksalla.
Seuraa meitä Facebookissa