Punaherukkamehun voit höystää raikkaaksi kesädrinkiksi makusi mukaan kivennäisvedellä tai (alkoholittomalla) kuohuviinillä.
Punaherukkamehun voit höystää raikkaaksi kesädrinkiksi makusi mukaan kivennäisvedellä tai (alkoholittomalla) kuohuviinillä.

Punaherukan ihanaa kirpeyttä et voi piilottaa, joten sitä kannattaa korostaa. Joko kokeilit kesän raikkainta drinkkiä?

Hellepäivän punaherukkadrinkki

2 l | 15 min + 30 min

AINEKSET:

2 l punaherukoita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 l vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 appelsiini

8 mustaherukanlehteä

4 oksaa mäkimeiramia tai oreganoa

6 dl sokeria

LISÄKSI:

vettä, kivennäisvettä tai kuohuviiniä

  1. Laita herukat ja vesi kattilaan. Kuori appelsiinista kuorimaveitsellä ohuesti oranssi kuori. Purista mehu.
  2. Lisää kattilaan appelsiinin kuori ja mehu, mustaherukanlehdet sekä mäkimeiramin oksat.
  3. Hauduta mehua hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mehu toiseen kattilaan. Paina marjoista loputkin mehut kauhalla siivilää vasten.
  5. Lisää mehuun sokeri. Keitä 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee. Jos säilöt mehua, käytä puhtaita lasipulloja ja säilytä viileässä.
  6. Kaada mehua laseihin ja laimenna juotavaksi vedellä tai kivennäisvedellä. Sopiva suhde on noin puolet mehua ja puolet vettä. Kesäiseen drinkkiin voit lorauttaa kuohuviiniä kivennäisveden tilalle.
  7. Koristele juhlajuoma appelsiinilohkolla ja yrttioksalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla