1 iso sipuli
noin 600 g parsakaalia
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 3–4 rkl kasvisfondia
1 1/2 rkl sokeria
ripaus chilijauhetta
3 tl sitruunaruohotahnaa
1 prk (250 ml) Flora Fraichea
(ripaus suolaa)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koristeeksi
ruokakermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Kuori ja paloittele sipuli.
Paloittele parsakaali.
Kiehauta vesi ja liemikuutio
tai fondi. Lisää kasvikset kiehumaan
ja keitä ne pehmeiksi,
noin 20–25 minuuttia. 

Soseuta sauvasekoittimella
ja mausta sokerilla, chilillä
sekä sitruunaruohotahnalla.
Lisää suolaa halutessasi.
Lisää ruokafraiche ja kuumenna
sekoitellen. Älä keitä
enää. 

Juuri ennen tarjoilua ota
ruokakermaa ruokalusikkaan
ja tee kermalla keiton pintaan
haluamiasi kuvioita. 

Vinkki! Sitruunaruohotahnan
voi korvata samalla määrällä
inkivääritahnaa tai ruokalusikallisella
tuoretta, hienoksi
raastettua inkivääriä.

Teksti Kiia Renko, kuva Ato Vuohelainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla