SIIRAPPILASTUT

1 makea ruislimppu, kuten Maalahden Limppu
½ dl vettä
2 rkl siirappia
sormisuolaa

1. Leikkaa limppu ohuiksi viipaleiksi. Paloittele viipaleet kolmeen osaan tikuiksi.

2. Kuumenna vesi ja liuota siirappi joukkoon.

3. Asettele leipäviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele palat siirappiseoksella.

4. Paahda leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia.

5. Ota uunista. Anna lastujen jäähtyä ja kovettua. Ripottele pintaan kevyesti suolaa.

Vinkki! Lastujen seurassa maistuu Apetitin uutuus, kylmäsavustettu siikafilee.

---

KANELIPESTO

1 runsas ruukku kanelibasilikaa
1 ps (70 g) saksanpähkinöitä
1 dl rypsiöljyä
¾ dl parmesanraastetta
1 tl väkiviinaetikkaa
½ tl kanelia
½ tl inkiväärijauhetta
¼ tl suolaa

1. Revi basilikan lehdet ja pehmeät varret monitoimikoneen kulhoon. Lisää pähkinät ja öljy ja jauha massa hienoksi.

2. Lisää loput aineet ja pyöräytä massa tasaiseksi.

3. Anna maustua viileässä seuraavaan päivään.

---

WASABILEVITE

6 keskikokoista etikkapunajuurta
1 prk (noin 100 g) smetanaa
½  rkl wasabia
1 rkl sokeria

1. Soseuta etikkapunajuuret monitoimikoneessa.

2. Lisää muut aineet ja surauta tasaiseksi.

Vinkki! Voit raastaa punajuuret, jos keittiöstä ei löydy monitoimikonetta.

Teksti: Christina Aaltio, kuva: Arto Vuohelainen