Vappuruokaa voi myös uudistaa - tästä löydät tuttuja klassikoita ja uusia herkkuja

Serpentiinit liehumaan, ilmapallot esiin ja pöytä notkumaan herkkuja! Vappua juhlitaan jälleen ensi viikonloppuna.

Vappuna syödään munkkeja, nakkeja, perunasalaattia ja nautitaan itse tehtyä simaa. Kokeile vanhoja klassikkoja ja pirteitä uutuuksia.

Suolaiset

Ruisnäkkileipä.

 


Ruisnäkkärin leipominen ei ole vaikeaa, kunhan vain muistat kaulita sen kyllin ohueksi.


Näkkärin päällä maistuu vaikka silakkatartar.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Silakkatartar
on hyvää myös paahdetun ruisleivän tai hapanleivän päällä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Klassinen perunasalaatti on parasta itse tehtynä.


Laita perunasalaattia tarjolle aina vain se määrä, mikä sitä kuluu. Majoneesi ei pidä lämpimässä seisomisesta.
 

Sitruunaperunat ja silli. Tässä on luottopari.


Ulkomaisia uusia perunoita saa jo.

Sillikimara on sillileipä lasissa.

Sillikimaran
leipänä voi käyttää myös hapanleipää tai vaikka hapankorppuja. Ne pehmenevät kyllä kastikkeesta.

Sitruunapasta sopii kasvissyöjille.

Pasta con limone eli sitruunapastaa ja sen rinnalle kuohuvaa!


Makeat

Perinteinen sima.

Jos et pidä kovin ruskeasta ja vahvasta simasta, korvaa osa ohjeen fariinisokerista tavallisella sokerilla.


Munkit

Munkeissa täytyy päällä niin paljon sokeria, että ne syötyään täytyy nuolla sormet.


Pikkumunkit


Pikkumunkit kreikkalaiseen tapaan eli pähkinöiden ja hunajan kanssa ovat kiva uusi tuttavuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla