Serpentiinit liehumaan, ilmapallot esiin ja pöytä notkumaan herkkuja! Vappua juhlitaan jälleen ensi viikonloppuna.
Vappuna syödään munkkeja, nakkeja, perunasalaattia ja nautitaan itse tehtyä simaa. Kokeile vanhoja klassikkoja ja pirteitä uutuuksia.
Suolaiset
Ruisnäkkärin leipominen ei ole vaikeaa, kunhan vain muistat kaulita sen kyllin ohueksi.
Näkkärin päällä maistuu vaikka silakkatartar.
Silakkatartar on hyvää myös paahdetun ruisleivän tai hapanleivän päällä.
Klassinen perunasalaatti on parasta itse tehtynä.
Laita perunasalaattia tarjolle aina vain se määrä, mikä sitä kuluu. Majoneesi ei pidä lämpimässä seisomisesta.
Sitruunaperunat ja silli. Tässä on luottopari.
Ulkomaisia uusia perunoita saa jo.
Sillikimara on sillileipä lasissa.
Sillikimaran leipänä voi käyttää myös hapanleipää tai vaikka hapankorppuja. Ne pehmenevät kyllä kastikkeesta.
Sitruunapasta sopii kasvissyöjille.
Pasta con limone eli sitruunapastaa ja sen rinnalle kuohuvaa!
Makeat
Perinteinen sima.
Jos et pidä kovin ruskeasta ja vahvasta simasta, korvaa osa ohjeen fariinisokerista tavallisella sokerilla.
Munkeissa täytyy päällä niin paljon sokeria, että ne syötyään täytyy nuolla sormet.
Pikkumunkit
Pikkumunkit kreikkalaiseen tapaan eli pähkinöiden ja hunajan kanssa ovat kiva uusi tuttavuus.