Kaikissa kodeissa on oma kotihajunsa. Haluan, että meillä se on raikas.

En ole innostunut huonetuoksuista, mutta yksi haju on mieleeni. Nimittäin mäntysuopa.

Olenkin sekoittanut vessoihin ja keittiöön omat suihkepullonsa vedestä ja mäntysuovasta. Käytän ainetta säännöllisesti myös tuulikaapin seinien ja lattian puhdistamiseen. Tähän on vissi syy, nimittäin ensivaikutelma.

Raikas tuoksu jää mieleen

Kun astumme ulko-ovesta sisään, haistamme ensimmäisenä tuulikaapin. Siksi sen pitäminen puhtaana on erityisen tärkeää. Vie siis märät kengät ja vaatteet kuivumaan muualle kuin tuulikaapin lattialle. Pyyhkäise seinät ja lattia mäntysuopaliuoksella säännöllisesti ja aina ennen vieraiden tuloa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun on itse oleillut hetken kotona tai vieraat ovat päässeet istahtamaan, kodin varsinaiseen ominaistuoksuun on jo ehtinyt tottua. Oli se millainen tahansa, on mieleen jäänyt vain raikas ensivaikutelma!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nerokasta. Valitettavasti tämäkään kikka ei toimi likaisessa kodissa.

Perussiivouksesta ei saa laistaa, koska tomu tuoksuu tomulta ja puhdas puhtaalta. Lattioiden imuroinnin lisäksi ne täytyy säännöllisesti pyyhkiä kosteella. Samoin kodin tekstiilit kuten verhot ja sohvatyynyt täytyy vähintäänkin tuulettaa säännöllisesti.

Laske huonelämpötilaa ja tuuleta

Ilma on raikasta myös siksi, ettei sisällä ole liian lämmin. Laske siis huonelämpötilaa, jos kotona tuntuu tunkkaiselta.

Äläkä aliarvioi sitä perinteisintä raikastustapaa eli ristivetotuuletusta.

Kerro kommenteissa vinkkisi, miten kotiin saa raikkaan tuoksun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla