Omena-aikaan kotona alkaa herkästi pörrätä banaanikärpäsiä. Näin annat niille huutia!

Pieni ja kellanruskea banaanikärpänen kulkeutuu kotiin usein hedelmien mukana ja viihtyy myös sipulikukkien kosteassa mullassa. Banaanikärpänen on viaton olento, mutta sen verran kiusallinen, että niistä on päästävä eroon.

Näin pääset niistä eroon:

1. Aloita taistelu tekemällä suursiivous keittiössä.

Tee näin varsinkin, jos kärpäsiä on paljon. Pese lattiat, roskakaapit ja tasot. Vie tyhjät pullot kauppaan ja tarkista, ettei keittiössä ole mitään makeaa ilman kantta tai korkkia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Eliminoi mahdolliset pesimispaikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vie roskat tarpeeksi usein, laita biojäteastiaan kansi, laske huonelämpötilaa, äläkä säilytä ylikypsiä hedelmiä pöydällä.

3. Tee kärpäsille ansa.

Laita illalla lasiin omenaviinietikkaa, vähän vettä ja loraus astianpesuainetta. Omenaviinietikka houkuttelee ötökät luokseen ja astianpesuaine alentaa veden pintajännitystä. Kun kärpäset menevät iltalennollaan lasiin etikan houkuttelemana, ne eivät pääse sieltä pois vaan hukkuvat nesteeseen.

Onko sinulla lisäkonsteja, miten banaanikärpästen häätäminen onnistuu? Kommentoi ja kerro!

Kokemusta on

Käytämme banaanikärpästen häätämiseen imuria. Putkipäällä vain tähtäämään istuvaa kärpästä - imuri imaisee vierailijat sisuksiina - nopeasti ja tehokkaasti - ja keittiö on taas omassa käytössä :)

  • ylös 42
  • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla