Jos olet ryhtymässä kuivamuonakaapin tai pakastimen tyhjennykseen, tästä selviää, mille ainakin kannattaa jo antaa kyytiä.

Kun käyt läpi ruokakomeroon hautautuneet tuliaismausteet ja pakastimen tunnistamattomat kääröt, saat myös ihanasti tilaa. Kääri siis hihat ja seuraa näitä ohjeita.

Tuotteiden suositeltavia säilytysaikoja

Kuivat mausteet: elinikä 3–5 vuotta

Viileässä paikassa ilmalta, valolta ja kosteudelta suojattuna kokonaiset mausteet säilyvät viisi vuotta. Yrtit sekä jauhetut mausteet säilyvät kolme vuotta. Liesituulettimen yläpuolella oleva avonainen hyllykkö ei ole oikea paikka mausteille. Väärin säilytettyjen mausteiden aromit haihtuvat tavallista nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jauhot: käyttöikä reilu vuosi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marttojen mukaan jauhoja voi käyttää vielä parasta ennen -päivämäärän jälkeen. Jos jauhot maistuvat ja haisevat eltaantuneilta, niitä ei pidä käyttää. Graham- ja ohrajauhot eivät säily yhtä pitkään kuin muut jauhot. Loiseläinten kuten jauhokoisien pilaamia jauhoja ei pidä käyttää, vaikka parasta ennen -päivä ei olisi vielä umpeutunut.

Pakastemarjat: elinikä 8 kuukautta

Marjat olisi hyvä käyttää ennen seuraavaa satoa. Ne säilyvät pakkasessa hyväkuntoisina kahdeksan kuukautta. Ennen pakastamista marjojen päälle ripoteltu sokeri parantaa C-vitamiinin, maun ja rakenteen säilyvyyttä.

Jäätelö: elinikä korkeintaan vuosi

Moniin jäätelöihin on merkitty viimeinen käyttöpäivä, jota on syytä noudattaa. Ajan mittaan pakastimessa jäätelöön tarttuu tunkkaista pakastimen makua. Jäätelön pinnalle kertynyt jää kertoo, että jäätelö alkaa olla vanhaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla