Älä tuhlaa aikaa väärien asioiden järjestelyyn. Keskity siihen, millä on oikeasti väliä. 

Teknologia

Järjestä tämä: Älypuhelimesi näyttö

Tiesitkö, että älypuhelimen käyttäjä tsekkaa puhelimensa noin 150 kertaa päivässä? Jos huomaat selaavasi puhelinta liikaa, järjestä näytölläsi näkyvät sovellukset uusiksi. Puhelimen selailu nopeutuu.

Säilytä päänäytöllä vain ne sovellukset, joita oikeasti käytät joka ikinen päivä. Siirrä harvoin käyttämäsi sovellukset näytön seuraavalle sivulle tai poista ne.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Anna tämän olla: Sähköpostisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni käyttää valtavasti aikaa sähköpostien siirtelyyn kansiosta toiseen. Se ei kannata. Vuonna 2011 tehty tutkimus osoitti, että vanhat sähköpostit löytää tehokkaimmin hakutoimintoa käyttämällä, ei etsimällä niitä tarkasti järjestellyistä ja nimetyistä kansioista.

Kaapit

Järjestä tämä: Lahjapaperitarvikkeet

Monen kodin kaapeista löytyy nurkkaus tai kassi, johon on survottu sekalainen kokoelma lahjapaperirullia, naruja ja lahjakasseja. Moni käyttää myös runsaasti aikaa kauniin lahjan valitsemiseen ja huomaa, että kotona odottava lahjapaperi on ikävän ryppyinen ja teippi hukassa. Koska ihana lahja ansaitsee parempaa, järjestä paketointitarvikkeesi siististi.

Anna tämän olla: Joulukoristeet

Joudut käsittelemään niitä tasan kaksi kertaa vuodessa: kun otat ne varastosta esiin koristellaksesi kodin ja kun palautat ne laatikkoon odottamaan seuraavaa joulua. Tee itsellesi palvelus äläkä käytä liikaa aikaa koristeiden järjestelyyn. Kyllä se kaunis kuusenkoriste sieltä löytyy, vaikkei se olisikaan juuri oikeassa rasiassa.

Keittiö

Järjestä tämä: Jääkaappi

Hygieniasyistä jääkaapin pitää tietysti olla siisti, mutta sen järjestely voi parantaa myös terveyttäsi. Tohtori ja kirjailija Brian Wansink havaitsi, että kun laitat lihatuotteet alahyllylle ja vihannekset ja hedelmät ylähyllylle etkä alalaatikkoihin, syöt kolme kertaa enemmän terveellisiä tuotteita kuin ennen.

Anna tämän olla: Yrtit ja mausteet

Älä vaivaudu hankkimaan erilaisia laatikoita ja purnukoita mausteille. Noudata sen sijaan yhtä yksinkertaista sääntöä: pidä eniten käyttämäsi mausteet etualalla ja harvemmin tarvitsemasi takana.

Eteinen

Järjestä tämä: Posti

Sisustussuunnittelija Taniya Nayak suosittelee, että hankit korin mainoskuvastoille ja aikakauslehdille. Laskut kannattaa laittaa paikkaan, jossa varmasti näet ne. Muulle tärkeälle postille voit hankkia tarjottimen, jonka asetat eteisen hyllylle tai lipastolle.

Anna tämän olla: Kaikki ne pikkuesineet, joita kannat taskussa tai laukussa

Siirteletkö amuisin avaimia takin taskusta toiseen? Onko bussikorttisi aina kateissa? Hanki eteiseen tarjotin, jolle koko perhe voi aina kotiin tullessaan tyhjentää taskunsa. Siitä tavarat on helppo napata taas mukaan.

 

Lähde: oprah.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla