Ammattijärjestäjä Jill Pollack kertoo, mistä pienistä ja turhista kodin asioista jokaisen pitäisi luopua. 

1. Vanhat maaliämpärit

Lojuuko nurkissasi vanhoja maalipurkkeja, joita säilytät sen varalta, että kotisi seinät tarvitsevat joskus kohennusta? Heitä ne pois. Todennäköisesti et jaksa maalata seiniä uudelleen, ja sitä paitsi maali vanhenee yleensä noin puolessa vuodessa.

2. Mustat saappaat ja nilkkurit

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monet naiset omistavat lukuisia pareja saappaita. Puoliso pyörittelee päätään, kun puolustat uuden parin ostamista: ”Nämä ovat ihan erilaiset kuin ne vanhat!” Tai sitten eivät ole. Nyt on aika päivittää kenkäkaappi. Säilytä toisistaan eroavat kengät, kuten kiiltävät ja mattapintaiset nilkkurit. Luovu surutta kaikista ylimääräisistä pareista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kynttilät

Kynttilöitä on ihana ostaa ja sijoitella ympäri kotia. Joskus ne kuitenkin valloittavat makuu- ja olohuoneen lisäksi myös lipastot. Ja kuinka usein oikeastaan poltat niitä? Jos kynttilöiden ainoa aktiivinen tarkoitus on pölyn kerääminen, heitä ne pois.

4. Parittomat liinavaatteet

Kaikenkirjavia pussilakanoita, tyynyliinoja ja lakanoita kerääntyy helposti kaappiin. Ammattijärjestäjän mukaan tarvitset ainoastaan kaksi liinavaatesettiä per sänky, jos peset niitä tarpeeksi usein. Suorita laskutoimitus ja anna ylimääräiset vaikka niitä enemmän tarvitsevalle nuorelle opiskelijalle.

5. Vanhat kännykät

Lojuuko lipastonlaatikossasi kasa vanhoja Nokioita? Ellet aio perustaa vanhan teknologian museota, heitä ne ja muut vanhat laitteet menemään.

6. Vanhat koulukirjat ja sanakirjat

Ne vievät vain turhaa tilaa kirjahyllyssäsi. Sitä paitsi: milloin avasit viimeksi sanakirjan? Niinpä. Google on ystävä.

7. Ilmaiskynät

Poimit niitä mukaan erilaisista tapahtumista. Ne pyörivät laukunpohjalla (ja hajoavat sinne), kunnes tyrkkäät ne siihen yhteen tiettyyn vetolaatikkoon muiden seuraksi – tai vielä pahempaa, jätät ne ajelehtimaan minne sattuu. Säilytä vaikka yksi tosi hyvä kynä, mutta heitä muut pois.

8. Magneetit

Katsopa jääkaappiasi. Montako kaunista ja hyödyllistä magneettia siinä on? Saatat huomata, että suurin osa niistä on tarpeettomia ja oikeastaan aika rumia. Luovu jokaisesta, jota et oikeasti tarvitse. 

 

Lähde: Oprah.com

Anneli66

Kyniä en ota nykyään mukaan mistään ja heitän pois sitämukaa..kun ne ei enää toimi..
Jääkaappinagneeteista en luovu..
Kiva muistella paikkoja..joissa on tullu käytyä..Vanhat puhelimet ...ei ole montaa..aina voi antaa yksvuotiaalle leikkikaluksi..
Pussilakanoita saa olla reilusti..
ja tyynyliinoja..ja pyyhkeitä..niitäkin voi lopussa kierrättää esim. pyyhkeiksi moneen asiaan..esim. auton kuivaamiseen pesun jälkeen..
Ammattijärjestäjä ei voi tietää toisten asioista ja tarpeista..

  • ylös 49
  • alas 13
Entä ekologia

Näihin Heitä pois -ohjeisiinb pitöisi minusta liittää vielä ohje siitä, miten ja mihin kukin tavara kierrätetään. Kaiken ylimääräisen heittämisestä lähimpä'än roskikseen on tarpeeksi esimerkkejä, vaikka laki edellyttää lajittelua ja kierrätystä.

Viimeksi viime viikolla siivosin paikallisen lasiroskiksen ikkunalasista, jota siis ei saa panna lasinkeräykseen, jne, jne.

  • ylös 16
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla