Juhannusruusu on kaunis ja kestävä pensasruusumme.

Juhannuksen aikoihin valkoisenaan kukkiva juhannusruusu (Rosa pimpinellifolia) on useimmille jo lapsuuden kotipihasta tuttu, piikkinen ja juurivesoistaan leviävä ruusupensas. Sen kukat ja tuoksu miellyttävät useimpien silmiä ja nenää. Juhannusruusu on nopeasti kasvava, terve, helppohoitoinen ja kestävä pensas. Se viihtyy ja kukoistaa hyvinkin aurinkoisessa ja kuivassa paikassa, mutta kaunistaa ympäristöään myös puolivarjoisassa paikassa. Juhannusruusu menestyy koko Suomessa. Juhannusruusua on viljelty meillä 1800-luvun alusta lähtien. Nykyään sitä on myynnissä niin kerrottukukkaisena kuin yksinkertaisilla kukilla olevia lajikkeita - myös matalaa punaista löytyy!

Korkeus: 100–200 cm.
Lehdistö: Lehdet ovat pienet, himmeän vihreät, syksyllä viinin- tai kuparinpunaiset, tavallisesti 7–9 lehdykkäinen
Kukinta:
Juhannuksen aikoihin. Puolikerrannaiset, kermanvalkoiset kukat avautuvat Etelä-Suomessa kesäkuun loppupuolella ja pohjoisempana noin viikkoa myöhemmin. Kukinta kestää pari viikkoa.
Kiulukat:
Himmeän mustat, noin 1 cm, pallomaisia.
Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo; maa kuiva–tuore, keskiravinteinen, läpäisevä. ’Plena’ on hyvin vaatimaton kasvualustan ravinteiden ja kosteuden suhteen. Kukinta on runsasta sekä auringossa että puolivarjossa. 
Vyöhykkeet: I–VIII.

Lue lisää juhannusruususta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla