Pienin keinoin voit luoda omaan puutarhaasi hyvää tekevää ja mieltä tyynnyttävää fengshui-henkeä.

 

Fengshui tulee kiinan kielen sanoista tuuli ja vesi. Se on vanha kiinalainen filosofia siitä, kuinka ympäristöstä luodaan ihmiselle miellyttävä tasapainottamalla erilaisia elementtejä.

Fengshui-puutarha ei kysy tyyli-suuntia, vaan oikeaoppinen piha voi olla yhtä hyvin vanhan talon perinteisten kasvien puutarha tai moderni ja pelkistetty uuden talon piha.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Fengshui-puutarhassa haetaan jin- ja jang-energioiden tasapainoa.Jin edustaa rauhallista, keveää ja miellyttävää varjoa, vehreää ja suojaisaa eli rauhoittumiseen sopivaa tunnelmaa. Jang taas edustaa toimintaa, aurinkoa ja voimakkaita elementtejä. Kun molempia yhdistetään sopivasti, kokonaisuus on rauhallinen ja miellyttävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paahteisen pihan jin-tilaa voi parantaa lisäämällä puita, markiiseja tai pergolan. Lisää jang-energiaa saa poistamalla puita tai karsimalla oksia.

Uuden pihan rakentajan kannattaa aloittaa rakennusjätteiden siivoamisella. Näin pihassa on heti mieluisampaa katseltavaa ja energia pääsee paremmin liikkumaan.

Pihan sisäänkäynti on tärkeä. Kun se on viimeistelty ja miellyttää silmää, kotiin astelee ryhdikkäänä. Jos sisäänkäynti on sotkuinen ja epäsiisti, tulee helposti väsynyt ja lysähtänyt olo.

Kristallit tuovat välkettä ja liikettä puutarhaan. Fengshuin mukaan ne keräävät ja lisäävät hyvän chi-energian määrää. Kun valo taittuu prismasta, sateenkaaren värit peilautuvat taianomaisesti lehdille. Kristalleja voi käyttää myös talviaikaan, jolloin ne koristavat talvista puutarhaa pienen kimalluksen verran.       

Sisältö jatkuu mainoksen alla