Kerrostalon viileä ullakkokin voi olla daalialle sopiva talvipesä. Muista silti käydä niitä välillä sumuttamassa.
Kerrostalon viileä ullakkokin voi olla daalialle sopiva talvipesä. Muista silti käydä niitä välillä sumuttamassa.

Värikkäät daaliat ovat siitä kiitollisia, että talvettamalla juurakot saat samat talteen seuraavaksi kesäksi. Pientä huomiota ne kuitenkin talven aikana kaipaavat.

Katso ohjeet, joiden avulla daaliat säilyvät ensi kesään kunnossa.

  1. Suojaa syksyllä kasvustot hallaharsolla, jos halla uhkaa jo aikaisin syyskuussa. Usein lämpimiä päiviä seuraa ensimmäisten hallaöiden jälkeenkin.
  2. Katkaise kukkavarret ennen yöpakkasia.
  3. Nostele juurakot maasta varovaisesti noin viikon kuluttua siitä, kun halla on mustuttanut kasvuston. Luottokaveri tässä työssä on talikko. Ravistele mullat pois ja anna juurakoiden kuivahtaa.
  4. Talveta daalia kellarissa, mutta jos et omista sellaista, on muitakin konsteja juurakoiden hengissä pitämiseksi. Niitä voi säilyttää kylmässä varastossa turpeeseen, kylmälaukkuun ja paksuun pakkaspeitekerrokseen pakattuna.
  5. Paras keino on jättää juurakoiden suojaksi hiukan multaa, kääriä ne sanomalehteen ja sujauttaa kangas- tai paperipussiin. Pistä pussi piiloon viileähköön ja kuivaan paikkaan, jonka lämpötila kohoaa korkeammalle kuin kellarissa. Muista, että daalia ei kestä nollan alapuolelle painuvaa lämpötilaa.
  6. Kesken talven pitää muistaa käydä joskus sumuttamassa juurakkoihin kosteutta, jotteivät ne kuivahda rusinoiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla