Jos kasvi ei kukoista, voi olla aika jakaa se pienempiin osiin. Yhden osan voi viedä vaikka ystävälle tuliaisena.

Kasvin jakaminen

1. Kaiva kasvi ylös pistolapiolla: mitä suu­rempi multapaakku sen parempi. Paakun ­pitäisi olla läpimitaltaan ainakin yhtä suuri kuin kasvin lehvästö.

2. Varo, ettet leikkaa lapiolla juuria poikki. Aivan ohuista hiusjuurista ei tarvitse välittää.

3. Halkaise juuripaakku kahteen tai neljään osaan ja nypi pois rikkaruohot, esimerkiksi vuohen­putken juuret. Jos et istuta kasveja heti uuteen paikkaan, laita paakku jäte­säkkiin, jonka pohjalla on vettä. Sellaisen voit viedä vaikka ystävälle tuliaisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Istuta jaetut kasvit hyvään, rikkaruohottomaan multaan samaan syvyyteen missä kasvi aikaisemminkin oli. Kastele reilusti ja useasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Älä jaa kasveja liian usein. Esimerkiksi päivänlilja jaetaan vain kymmenen vuoden välein. On myös useita kasveja, joita ei saa jakaa ollenkaan.

6. Muista, että jakamisen ajankohta liittyy siihen, koska perenna kukkii. Keväällä kukkivat pitää jakaa syksyllä ja syksyllä kukkivat puolestaan keväällä.

7. Älä viivyttele syksyllä liian pitkään. Kasvien jakaminen kannattaa tehdä viimeistään syyskuun alkupuolella, jotta taimet ehtivät juurtua ennen kylmää kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla