Sementtipinnoitteet ovat sisustuksessa nyt huippumuodikkaita ja -suosittuja. Niillä saa helposti industrialistisen rouheaa tunnelmaa erilaisiin tiloihin. Kokeilinpa siis minäkin mikrosementtiä saunanpukuhuoneeseeni.

Saunani pikku pukuhuoneen sininen laatoitus, joka häiritsi silmiäni vuosia, on nyt peitetty. Mikrosementillä pieni saunanporstua sai ihan uudenlaisen, karunkauniin hengen.

Homma meni näin: Mikrosementin alle laitoin tasoitteen, joka täytti laattojen saumat. Tasoitteen päälle laitoin viisi kerrosta mikrosementtiä eli pinnoitetta, jonka tein sekoittamalla mikrosementtijauhetta akryylinesteeseen. Laastin liippasin teräslastalla lattiaan.

Valmistaja suosittelee, että mikrosementtiä levitetään lattiaan vähintään viisi kerrosta. Tuo määrä olikin just riittävä. Annoin kuivua muutaman päivän ja levitin vielä päälle mattalakan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että sain siniset laatat pois silmistäni. Selvisin kuin selvisinkin pienen pukuhuoneen sementoinnista kunnialla. Olin vähän haaveillut, että jos pukkarin sementointi menee putkeen, tekisin saman kodinhoitohuoneelle. Pukkaria laittaessa kuitenkin huomasin, etteivät taitoni ehkä riitä ison tilan mikrosementointiin. Katsotaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Materiaalit ja tarvikkeet hain Suomen Betonileimasimesta Vantaalta.

Tästä lähdettiin eli tämän sinen halusin peittää:

 

 Mikrosementin levittämisen plussat ja miinukset:

 + Homma on kohtalaisen helppoa. Olin jo syksyllä mukana maahantuojan muutaman tunnin kurssilla, jossa käytiin pinnoitteen asennuksen perusteet läpi. Sen jälkeen oli helppo uskaltautua työhön.

+ Lopputulos miellyttää silmää, ja jalkapohjan alla mikrosementtipinta on hyvä ja tasainen.

+++ Sain siniset laatat vihdoinkin piiloon!!!

– Tottumattoman oli vaikea ensin käsittää, kuinka tavattoman ohuiksi mikrosementtikerrokset pitää saada liipattua. Jouduin hakemaan sementtijauhetta lisää kaupasta, kun aineen menekki oli vähän isompi kuin olin laskenut.

Mutta kaiken kaikkiaan: suosittelen. Aika helppo ja hauska proggis tämä oli.

Mikrosementtilattian kokonaishinnaksi tuli noin 200 e. Asennuskurssi maksoi noin 50 e.

Lue myös:

Kenen tunnetun sisustussuunnittelijan vessa näyttää tältä?

Ota nämä huomioon kylpyhuonetta remontoidessa

Sisältö jatkuu mainoksen alla