Viimeistele pikkujoulu- tai vanhojenpäiväasusi hienolla perhoskorulla.

Tarvikkeet: Koruvaijeri, Beadalon 0,46 mm, harmaita vahahelmiä noin 50 kpl, koko 8 mm, korujakaja suuri perhonen, Swarovski-helmiä, Comet Argent Light, noin 30 kpl  6 mm, 2 kpl 3 reikäisiä korujakajia, lukkosetti, lukitushelmet ja työskentelyyn erilaisia askartelupihtejä.
Kaikki tarvikkeet Sinelli.

 Tee näin:

1. Kiinnitä pieneen korujakajaan koruvaijerit lukitushelmien avulla (4 vaijeria). Pujota vaijereihin vuorotellen harmaita vahahelmiä ja kristallihelmiä, katso mallia kuvasta. Jätä sisemmät vaijerit lyhyemmiksi, uloimmat pidemmiksi (sovita) ja kiinnitä vaijerien toiset päät lukitushelmien avulla isoon korujakajaan.
2. Valmista isosta korujakajasta ylöspäin jatkuva 4 ketjun puoli vastaavasti, mutta tee lyhyemmät ketjut. Kiinnitä ketjut pieneen korujakajaan.
3. Kiinnitä vaijerit salpalukon osiin ja pujota helmiä haluamasi määrä. Sovita oikea pituus. Kiinnitä vaijerien päät helmilukkojen avulla pieniin korujakajiin.
Mallityö: Sinelli.

Joulupöydän upea kukka-asetelma syntyy nyt helpommin kuin koskaan. Oikeastaan asettelua ei juuri tarvita, ei edes vettä!

Näin se käy!

Vihreät oksat ja lehdet näyttävät hurmaavilta astioiden lomassa vihreää liinaa vasten. Ne kestävät pöydässä aterian ajan ja jopa yön yli ilman vettä. Taika on siinä, että valitset floristin avulla lajeja, jotka pysyvät kuivuessaankin kauniina. Esimerkiksi kuvan eukalyptus ja lumimarja ovat sellaisia.

Leikkaa oksiin uudet imupinnat ja anna niiden imeä rauhassa vettä ennen pöydän kattamista.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2017.

Herra Hiiren joulukalenteria tekevä Mari Markkanen näyttää videolla, kuinka helposti huopahahmo syntyy.

Haussa uusi harrastus? Miksipä et kokeilisi huovutusta? Se on paitsi hauskaa myös helppoa. Luovaa ja rentouttavaa se ainakin on. 

Tarvitset vain huovutusneulan ja -villaa, joita saa edullisesti tavallisista askarteluliikkeistä. Lisäksi tarvitset hiukan kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta, joita huovutusharrastus toisaalta kehittää.

Sitten vain pistelemään! 

Parasta on, ettei hommassa voi epäonnistua. Kivaa on sekin, että lopputulos on aina vähän arvoitus tekijälle itselleenkin. Tällä kertaa tulikin tällainen nallukka!

P.S. Kodin Kuvalehden Instagramissa voit seurata Herra Hiiren joulukalenteria, jossa esiintyy useita huovutettuja eläinhahmoja. Lue lisää Herra Hiirestä täältä!