Katso ohjeet Sinikka Akonniemen Ähtärin lapasiin! Upeat karhulapaset sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon Paikkakuntien lapaset 2013 -kilpailussa.

Katso kuvat muista kisaan osallistuneista lapasista täältä. 

Ähtärin lapaset

Malli: Sinikka Akonniemi
Ohje: Pirkanmaan Kotityö Oy, Sanna Isosomppi
Koko: Naisen lapanen
Tarvikkeet: Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksua Pirkka-lankaa tex 285 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g = 170 m)
harmaa (322) 100 g
valkoinen (101) 60 g
vihreä (3613) 70 g
ruskea (208) 40 g
Sukkapuikot no 3 tai 2½
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 26 s ja 32 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat pienemmät lapaset, vaihda pienemmät puikot.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Neulominen: Luo harmaalla langalla 64 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo 1 o, 1 n joustinneuletta 29 krs, niin että harmaa silmukka on oikea ja vihreä tai valkoinen nurja silmukka.
Muista myös pitää lankajuoksut sopivan löyhinä, ettei neuleesta tule liian tiukka. Voit neuloa Joustinneuleen ½ kokoa pienemmillä puikoilla, jotta saat kuviosta siistin. Jatka lapasta piirroksen mukaan. Peukalon kohdalla ota puikon reunasta peukaloa varten 11 s apulangalle. Luo tilalle uudet 11 s. Jatka piirroksen mukaan. Karhun kohdalla muista kiinnittää toinen väri n. 3 s välein, ettei tule pitkiä lankajuoksuja.
Karhun jälkeen aloita kärkikavennukset. Tee kavennukset joka kerroksella; 1. ja 3. puikon alussa ensimmäinen ja toinen silmukka ylivetäen yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa toiseksi viimeinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Kun jäljellä on enää 4 s, vedä lanka niiden läpi ja kiristä. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.
Peukalo: Poimi 11 s apulangalta ja toiset 11 s luotujen silmukoiden reunasta sekä 1 s kummastakin peukalon reunasta (=24 s). Neulo piirroksen mukaan, niin että kuuset jatkuvat kämmenpuolelta oikein. Tee kavennukset joka kerroksella, neuloen joka puikon alussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 4 s. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Neulo toisen lapasen peukalo samoin.
Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.
Hoito: Pese neule käsin viileässä, 30-asteisessa, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.
Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla