Villasukkien antajan muistaa aina!

Suloisten villasukkien varsi on kokonaan ribbiä, teräosassa pohja on sileää neuletta.

Sukkien kanta on tehty kiilakantapäänä. Katso tästä, miten kiilakantapää tehdään.

Ribbineulesukat

Koko: 42/43

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Langanmenekki: Regia Highland Tweed -lankaa 150 g harmaakirjavaa (02762).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sukkapuikot Prym: Nro 3-4 tai käsialasi mukaan.

Tiheys: 22 s ja 32 krs hieman venytettyä ribbineuletta = 10 cm.

Joustinneule: 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-* ja neulo 2 n, 1 o.

Sileä neule: Neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein, neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin.

Ribbineule: S-luku on jaollinen 4:llä.
1.krs: oikein.
2.krs: 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-* ja neulo 2 n, 1 o.
Toista 1.-2. krs:ia.

Neulo näin: Luo 52 s, jaa s:t sukkapuikoille, 13 s kullekin ja neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 5 cm. Aloita sitten ribbineule. Kun varren pituus on 18 cm, aloita I ja IV puikoilla sileä neule ja jatka II sekä III puikoilla ribbineuletta. Kun olet neulonut näin 2 cm, aloita IV ja I puikoilla kantapää, jätä II ja III puikkojen s:t odottamaan.

1.krs: neulo I puikolta 13 s o, käännä työ.
2.krs: nosta 1 s neulomatta, lanka työn nurjalla puolella ja neulo 25 s n, käännä työ.
3.krs: nosta 1 s neulomatta, lanka nurjalla puolella, neulo oikein edellisen krs:n nostettuun s:aan asti, käännä työ.
4.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo nurin edellisen krs:n nostettuun s:aan asti, käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes keskellä työtä on jäljellä 10 neulottua s:aa.

Neulo sitten kaikilla s:illa suljettuna neuleena 2 krs, päällisen s:illa ribbineuletta ja pohjan s:illa sileää neuletta. Aloita sen jälkeen kantapään toinen puoli. 1.krs: neulo I puikolta 6 o, käännä työ. 2.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo 11 n, käännä työ. 3.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo oikein edellisen krs:n nostettuun s:aan, neulo 2 s oikein, käännä työ. 4.krs: nosta 1 s neulomatta, neulo nurin edellisen krs:n nostettuun s:aan, neulo seuraavat 2 s n, käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes kaikki nostetut s:t on neulottu. Jatka kaikilla s:illa suljettuna neuleena, neulo pohjan s:illa sileää ja päällisen s:illa ribbineuletta.

Kun jalkaosan pituus on 22,5 cm, aloita sileä neule kaikilla s:illa ja tee kärkikavennukset. Neulo sileän neuleen 2. krs:lla I ja III puikon lopussa 2 o yhteen ja 1 o ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s ja vedä nostettu s neulotun yli). Toista tällaiset kavennukset 2 krs:n kuluttua kerran, joka 2. krs 4 kertaa ja tee niitä sitten joka krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, vedä se s:iden läpi 2 kertaa, kiristä ja päätä hyvin. Tee toinen sukka samoin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla