Katso ohjeet Lumi Karmitsan Multian lapasiin, jotka sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon paikkakuntien lapaset 2013 -kilpailussa.

Katso kuvat muista kisaan osallistuneista lapasista täältä. 

 

Malli: Lumi Karmitsa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohje: Pirkanmaan Kotityö Oy, Sanna Isosomppi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koko: Naisen koko

Tarvikkeet: Pirkanmaan Kotityö Oy:n paksua Pirkka-lankaa tex 285 x 2 (100 % villa, vyyhti 100 g = 170 m)
ruskea (1032) 100 g
musta (119) 65 g

Sukkapuikot no 2½ ja 3, tai käsialan mukaan

Neuletiheys: 10 x 10 cm = 27 s ja 27 krs. Kokeile tiheyttä ja vaihda puikot tarvittaessa käsialan mukaan. Jos haluat isommat lapaset, vaihda isommat puikot.

Pallonyppy: Neulo nypyn kohdalla nurjia silmukoita mustalla värillä. Neulo silmukka etureunasta, takareunasta ja vielä etureunasta. Neulo näitä 3 s 3 krs nurjana neuleena, edestakaisin, nyppy kerrallaan. Jatka neuletta ruskealla värillä. Nosta 1 musta s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen ja vedä nostettu s kavennuksen yli, kiristä viimeistä s:aa hieman. Tee seuraava nyppy 4 s:n päähän edellisestä.

Neulominen: Luo 2½ puikoilla ruskealla 60 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Neulo 6 krs sileää ja seuraavaksi nirkkoreuna * 2 s oikein yhteen, langankierto* jatka koko krs *-*. Neulo 6 krs sileää ja yhdistä seuraavalla kerroksella aloitusreunan silmukat neulomalla ne yhteen puikolla olevien silmukoiden kanssa. Vaihda no 3 puikot ja aloita varren joustinneule kirjoneuleena piirroksen mukaan. Neulo varren osuudella 4 o ruskealla 2 n mustalla. Neulo palmikot merkittyihin paikkoihin.

Neulo resorin jälkeen 2 krs ruskealla ja jatka kirjoneuletta piirroksen mukaan.

Ota peukalon kohdalla silmukat (10 s) apulangalle, luo tilalle 10 uutta silmukkaa.

Jatka kirjoneuletta lapasen suora osuus loppuun ja aloita kärkikavennukset. Tee kavennukset joka kerroksella; 1. ja 3. puikon alussa ensimmäinen ja toinen silmukka ylivetäen yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa toiseksi viimeinen ja viimeinen silmukka oikein yhteen. Kun jäljellä on enää 8 s, vedä lanka niiden läpi ja kiristä. Neulo toinen lapanen peilikuvaksi.

Peukalo: Poimi apulangalta ja peukaloaukon reunasta silmukat puikoille (20 s) ja neulo peukalo piirroksen mukaan. Tee kavennukset samoin kuin kämmenosassa.

Viimeistely: Päättele langanpäät ja höyrytä lapaset kevyesti.

Hoito: Pese neule käsin viileässä, 30-asteisessa, tasalämpöisessä vedessä miedolla pesuaineella kevyesti puristellen. Lämpötilan vaihtelut ja kova hankaus aiheuttavat villan vanumisen. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.

Materiaali- ja ohjetiedustelut: Pirkanmaan Kotityö Oy, puh. 03-225 1420, fax 03-223 7223, taitopirkanmaa@taitopirkanmaa.fi, www.taitopirkanmaa.fi.

MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS ON KIELLETTY.

Sisältö jatkuu mainoksen alla