Tilkkukaverit-sarjan aloittaa Siiri Sammakko. Muissa neljässä osassa tutustut myös pupuun, nalleen, possuun ja mollamaijaan. Kaikki lelut on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista.

Pirteät pehmot on suunnitellut ja valmistanut Haagissa asuva muotisuunnittelija Piia Maria Pekkanen.

Piia Maria on käsitöitä rakastava freelance-suunnittelija. Hänen ateljeesta valmistuvat niin kaupalliset vaatemallistot kuin teatteripuvustuksetkin. Piialle on ominaista perinteisten tekstiilitekniikoiden hyödyntäminen teollisessa suunnittelussa.  Käsillä tekemisen ilo saa tuntua ja näkyä kaikessa hänen työssään. Ekologisuus, Fair Trade ja kierrätys ovat Piialle suunnittelutyön perusarvoja.

Joulupöydän upea kukka-asetelma syntyy nyt helpommin kuin koskaan. Oikeastaan asettelua ei juuri tarvita, ei edes vettä!

Näin se käy!

Vihreät oksat ja lehdet näyttävät hurmaavilta astioiden lomassa vihreää liinaa vasten. Ne kestävät pöydässä aterian ajan ja jopa yön yli ilman vettä. Taika on siinä, että valitset floristin avulla lajeja, jotka pysyvät kuivuessaankin kauniina. Esimerkiksi kuvan eukalyptus ja lumimarja ovat sellaisia.

Leikkaa oksiin uudet imupinnat ja anna niiden imeä rauhassa vettä ennen pöydän kattamista.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2017.

Herra Hiiren joulukalenteria tekevä Mari Markkanen näyttää videolla, kuinka helposti huopahahmo syntyy.

Haussa uusi harrastus? Miksipä et kokeilisi huovutusta? Se on paitsi hauskaa myös helppoa. Luovaa ja rentouttavaa se ainakin on. 

Tarvitset vain huovutusneulan ja -villaa, joita saa edullisesti tavallisista askarteluliikkeistä. Lisäksi tarvitset hiukan kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta, joita huovutusharrastus toisaalta kehittää.

Sitten vain pistelemään! 

Parasta on, ettei hommassa voi epäonnistua. Kivaa on sekin, että lopputulos on aina vähän arvoitus tekijälle itselleenkin. Tällä kertaa tulikin tällainen nallukka!

P.S. Kodin Kuvalehden Instagramissa voit seurata Herra Hiiren joulukalenteria, jossa esiintyy useita huovutettuja eläinhahmoja. Lue lisää Herra Hiirestä täältä!