Kyllä äidillä on sanottavaa ja opetettavaa, vaikka tytär olisikin jo täysi-ikäinen. Kokosimme tarinoita, joissa äiti opettaa aikuiselle lapselleen hyödyllisiä ja hauskoja taitoja.

Arja ja Emma Sandström kulkevat yhtä matkaa Porvoosta Helsinkiin, sillä Emma tekee keikkatöitä Arja-äitinsä työpaikalla. Samalla saadaan harjoituskilometrejä. Arja nimittäin opettaa opetusluvalla tytärtään.  

– Äiti on tosi rauhallinen opettaja. Vaikka mitä tapahtuisi, hän ei huuda vaan kuittaa, että ei se niin vaarallista. Jos auto sammuu risteyksessä, äiti toteaa, että keskity rauhallisesti vain omaan ajoosi, Emma-tytär kehuu. 

Kun äiti opettaa opetusluvalla tytärtään ajamaan autolla, yhdistyy hankkeessa upeasti hyöty ja mukava yhdessäolo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olemme ajaneet pari kuukautta päivittäin, joskus kahdestikin. Liikennesäännöt olivat Emmalle tuttuja, sillä hän on ajanut kaksi vuotta kevytmoottoripyörää. Pian Emmalla on ajokoe, Arja kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opetuslupakäytäntö oli Arjalle tuttu, sillä hänet opetti aikoinaan oma isä ajamaan.

–  Hyvä ajaja ei aina ole hyvä opettaja. Liikenteessä on paljon vaaratilanteita.

Arja päätti, että osaa, koska hän on kokenut ajaja ja tytär oikein pyysi häntä opettajakseen. Kirjat neuvovat, missä järjestyksessä asiat kannattaa opettaa.

– Autokoulussa saisin enemmän teoria­opetusta, mutta ajoluvalla pystyn ajamaan huomattavasti enemmän, Emma vertailee.

Arja kertoo Emman kaipaavan paljon rohkaisua. Ujolle nuorelle vanhempi opettajana voi olla vierasta parempi, tutulta kun kehtaa kysyä tyhmiä kysymyksiä. Mutta moni vanhempi epäilee opetustaitojaan ja pähkäilee aikapulaa.

– Toki tämä vaatii sitoutumista, halua vaivannäköön ja hyvät välit. Jos tulee helposti riitaa tai äiti on äkkipikainen, en lähtisi pilaamaan äiti-tytärsuhdetta, Arja sanoo.

Lue uudesta lehdestä 1/2011 lisää tarinoita siitä,
miten äiti voi opettaa aikuiselle lapselle vaikka mitä hyödyllistä!

LUE UUDESTA LEHDESTÄ:

> KK vieraili Maasai-tyttöjen turvakodissa

> Tulevaisuuden
koti on pieni

> Järki
mukaan aleen

> Joskus
kannattaisi olla itsekkäämpi

Sisältö jatkuu mainoksen alla