Kevätkukkaset mielessä? Kokeile helppoa brodyyrineuletta!

Englantilainen brodyyri sopii vaikkapa sukanvarteen, puseroihin tai huiveihin.

Pinta on helppo neuloa: neulotaan vain sileää, kavennetaan silmukoita kahteen suuntaan ja lisätään näihin kohtiin myöhemmin silmukoita.

Katso videolta tai lue alta, miten se syntyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tarvitaan 8 kerrosta:

Krs 1: Neulo 4 silmukkaa oikein ja tee 2 kavennusta eri suuntiin, ensin 2 oikein yhteen ja heti perään ssk-kavennus eli siirrä, siirrä, kavenna. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ylivetokavennusta. Toista näin koko kerros.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Krs 2: Nurjalla neulo nurjaa.

Krs 3: Tällä kerroksella lisätään silmukat, joita äskeisellä kavennettiin. Neulo 4 oikein. Kun tullaan kavennusten kohtaan, neulo 1 pitkä oikea silmukka kavennusten välissä olevaan reikään, 2 oikein normaalisti ja toinen silmukka samaan reikään. Toista koko kerros.

Krs 4: Nurjalla neulo nurjaa.

Seuraavat 4 krs: Nyt vaihdetaan sileän neuleen ja kukkasten paikat. Oikealla neulotaan 2 oikein yhteen, ssk-kavennus ja 4 oikein. Nurjalla tullaan nurjaa takaisin. Seuraavalla oikealla neulotaan 1 pitkä silmukka reikään, 2 oikein, 1 pitkä silmukka reikään ja 4 silmukkaa oikein normaalisti. Nurjalla palataan nurin.

Neulepinta muodostuu, kun toistetaan koko ajan näitä kahdeksaa kerrosta. 

Vierailija

Voisiko tähän saada tarkennusta? Neulotaanko jossakin välissä pelkkää oikeaa? Puhutaan kahdeksasta kerroksesta, mutta selostetaan vain neljä kerrosta. Mallineule on niin kaunista, että mukava olisi oppia.

  • ylös 4
  • alas 74
Sisältö jatkuu mainoksen alla