Haluatko kotiin persoonallista ja kaunista pehmeyttä? Suurista puuhelmistä valmistuu retrohenkinen lampunvarjostin.

Lampunvarjostimen valmistamiseen tarvitset:

  • jämäkkää, kahden millimetrin vahvuista rautalankaa yhteensä 2,56 metriä

  • 126 puuhelmeä, joiden halkaisija on 2 cm

  • lampunjohdon

  • pihdit

  • leikkurin

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Leikkaa jämäkästä, 2 millin paksuisesta rautalangasta seitsemän 36,5 senttimetrin pituista pätkää, joihin mahtuu tarkasti 18 puuhelmeä kuhunkin.
Taivuta pätkistä renkaita, joiden halkaisija on 11,5 senttiä. Taivuta renkaat niin, että ne menevät hieman limittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pujota kuhunkin renkaaseen 18 puuhelmeä.

Taita rautalangan päät yhteen. Jätä renkaan kiinnityskohta yhden helmen sisään, jotta se pysyy napakasti kiinni eikä aukea. Helmet pysyvät liitoskohdan päällä, kun renkaan ympärysmitta ei ole montaa milliä renkaiden yhteismittaa pitempi.

Kun olet valmistanut seitsemän helmirengasta, ompele renkaat pinoksi ohuella siimalla. Voi koota renkaat ensin pinoon ja pujotella ne siimalla yhteen tai koota pinon ompelemalla kerros kerrokselta renkaat yhteen. 

Pujottele siimaa tarpeeksi tiheästi, jotta pino pysyy hyvin kasassa – helmet ja rautalankarenkaat ovat yllättävän raskaita.

Valmista lopuksi rautalangasta rengas, jolla pino kiinnitetään lampunjohtoon. Mittaa jämäkästä rautalangasta helmirenkaita noin puolet pienempi rengas ja sen sisälle toinen pienempi rengas, joka sopii napakasti lampunjohdon varjostinkohdan ympärille. Liitä iso ja pieni rengas yhteen ohuemmalla rautalangalla.

Liitä ulompi rengas ohuemmalla rautalangalla kiinni päällimmäiseen helmirenkaaseen. Pienempi pujotetaan lampunjohdon varjostinkohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla