Roiskekoristeltu pääsiäismuna sopii modernin tyylin munamaalarille.

Näin teet sellaisen:

Tyhjennä ensin muna. Tee raa'an kananmunan molempiin päihin pienet reiät (1–2 mm) vankalla, teräväkärkisellä parsinneulalla. Laita munan alle kulho ja puhalla yläreiästä napakasti munan sisään niin, että sisus valuu ulos. Huuhtele kuori lämpimällä vedellä ja anna kuivua. Sisukset voit käyttää ruuanlaittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkiä kuoria maalatessa hyvä apuväline on puutikku tai sukkapuikko, joka työnnetään varovasti kananmunan reikään. Kieputa tikkuun tueksi maalarinteippiä, jotta kuori ei pääse heilumaan. Kepin päässä kuorta on helppo pyörittää kuorta maalauksen edistyessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maalaa ontot munankuoret ensin vedellä ohennetulla askartelumaalilla. Kuivattele pintaa talouspaperin palalla maalin vielä ollessa märkää. Näin pinta saa marmorimaisen kuvion. Väriroiskeita voi tehdä hammasharjalla, jäykällä siveltimellä tai pienellä suihkepullolla. Roiskeita on vaikea kohdistaa aivan täsmälleen, joten suojaa työskentelyalue sanomalehdillä.

Laimennetulla askartelumaalilla syntyy melko haaleita kuvioita, mutta kauneimman tuloksen saa lisäämällä roiskeita kerroksittain. Anna edellisen kerroksen kuivua välissä. Tikussaan muna on helppo asettaa maalauksen ja kuivumisen ajaksi pystyyn pahviseen munakennoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla