Oletko ikinä kuullut munankuorimosaiikista? Minä en ollut ja pakkohan tuota tekniikkaa oli päästävä kokeilemaan, niin mielenkiintoiselta se kuulosti! :) Munankuoret otetaankin käyttöön kompostiin heittämisen sijaan -uusiokäyttöä parhaimmillaan! Tekniikkaan tutustuessani huomasin, että vaihtoehtoja on loputtomasti kuorien värjäämisen, maalaamisen ja kuvioinnin suhteen! Mosaiikkityöhön jo aikaisemmin hurahtaneena, tätä on paljon helpompi tehdä kotona koska vaan. Koristella voi rasioita, ruukkuja, kehyksiä ja vain mielikuvitus on rajana. Nukkekotiin munankuorimosaiikilla voisi tehdä vaikkapa kaakeliseinän ja pieniä mosaiikkiesineitä. 

Tarvitset: 

  • kananmunankuoria
  • liimaa

Jos haluat: 

  • maalia
  • hiomapaperia
  • lakkaa

Liota munankuoria muutama tunti vedessä. Irrorta kuoren sisältä kalvo. Anna kuorien kuivua, ennen työskentelyn aloittamista. Liimaa haluamasi esineen pinta ja asettele munankuoret koristeeseen. Anna kuorien kuivua rauhassa työhön kiinni. Jos haluta värjätä: hio kuorien pintaa hieman, maalaa munankuoret ja anna kuivua. Väreillä voi korostaa kuorenpalasten säröjä kauniisti tai maalata pintaan uusia kuvioita. Lakkaa lopuksi työ, jotta siitä tulee kestävä. 

Munankuorimosaiikilla voit koristella myös decoupage-tekniikalla tehdyt munankuoret. Ohjeet servettitekniilalla tehtyihin koristeisiin löydät täältä

Lisää ideoita pääsiäisaskarteluun löydät täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla