Kätevät säilytyspurkit vaikkapa kynille tai aterimille syntyvät pienellä vaivalla. Valitse väri ja tapetti huoneen sävyihin sopivaksi.

Kynäpurkit valmistetaan vanhoista ruukuista, jotka maalataan ja päällystetään tapetin ylijäämäpaloilla.

Näin loihdit ruukuista säilytyspurkkeja:

1. Puhdista purkit hyvin irtoliasta.

2. Maalaa purkkien ala- ja yläreuna askartelumaalilla kahteen kertaan.

3. Piirrä purkin kaava pyörittämällä purkkia paperin päällä. Merkitse ala- ja yläreunan ääriviivat (kaavasta tulee kaareva).

4. Leikkaa tapettipala kaavan mukaan.

5. Sivele tapetin nurjalle puolelle vedellä laimennettua askarteluliimaa. Paina tapetti tiiviisti kiinni purkkiin.

 

Joulupöydän upea kukka-asetelma syntyy nyt helpommin kuin koskaan. Oikeastaan asettelua ei juuri tarvita, ei edes vettä!

Näin se käy!

Vihreät oksat ja lehdet näyttävät hurmaavilta astioiden lomassa vihreää liinaa vasten. Ne kestävät pöydässä aterian ajan ja jopa yön yli ilman vettä. Taika on siinä, että valitset floristin avulla lajeja, jotka pysyvät kuivuessaankin kauniina. Esimerkiksi kuvan eukalyptus ja lumimarja ovat sellaisia.

Leikkaa oksiin uudet imupinnat ja anna niiden imeä rauhassa vettä ennen pöydän kattamista.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2017.

Herra Hiiren joulukalenteria tekevä Mari Markkanen näyttää videolla, kuinka helposti huopahahmo syntyy.

Haussa uusi harrastus? Miksipä et kokeilisi huovutusta? Se on paitsi hauskaa myös helppoa. Luovaa ja rentouttavaa se ainakin on. 

Tarvitset vain huovutusneulan ja -villaa, joita saa edullisesti tavallisista askarteluliikkeistä. Lisäksi tarvitset hiukan kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta, joita huovutusharrastus toisaalta kehittää.

Sitten vain pistelemään! 

Parasta on, ettei hommassa voi epäonnistua. Kivaa on sekin, että lopputulos on aina vähän arvoitus tekijälle itselleenkin. Tällä kertaa tulikin tällainen nallukka!

P.S. Kodin Kuvalehden Instagramissa voit seurata Herra Hiiren joulukalenteria, jossa esiintyy useita huovutettuja eläinhahmoja. Lue lisää Herra Hiirestä täältä!