Kalastajan vaimo -blogin suosituimpia teemoja ovat neuleohjeet. Paksusta langasta tehtyjen sohvatyynyjen ohjetta kysellään häneltä jatkuvasti.

Kalastajan vaimon sohvatyynyt syntyvät näin:

Aloita luomalla 40 silmukkaa paksuille, 10–12-koon puikoille ja neulomalla sileää neuletta tai helmineuletta (yksi oikein, yksi nurin ja seuraava kerros päinvastoin).

Jatka suoraa kappaletta niin kauan, kunnes neuleen pituus on noin 120 senttiä. Silloin neule ylettyy 50 x 50 -senttisen tyynyn ympäri ja yli jää vielä noin 20 sentin pituinen läppä.

Läppään voit tehdä napinlävet, mutta se ei ole pakollista; napit saa kyllä pujotettua neuloksen läpi. Ompele kaistale tyynyn kokoiseksi pussiksi, niin että läppä jää yli. Kiinnitä napit läpän alle. Sitten vain sisätyyny pussiin ja napit kiinni!

Tyyny syntyy nopeasti paksusta langasta, esimerkiksi Garn Studion Polariksesta.

Voit korvata valepalmikolla joustinneuleen villasukan suussa, pipon reunassa tai puseron helmassa. 

Valepalmikoita on monenlaisia. Tämä reikäpalmikko on kolme silmukkaa leveä, ja väliin tulee kaksi nurjaa silmukkaa.

Mallikerta on neljä kerrosta korkea.

Reikäpalmikko tasona

1. krs: Siirrä palmikon 1. silmukka puikolta toiselle, neulo 2 silmukkaa oikein ja siirrä nostettu silmukka neulottujen yli. Neulo väliin 2 nurin.

2. krs, nurja puoli: Neulo palmikon silmukat nurin ja luo väliin uusi silmukka kavennetun tilalle tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat oikein.

3. krs: Neulo oikeat silmukat ja langankierto oikein, nurjat silmukat nurin.

4. krs, nurja puoli: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.

Toista näitä neljää kerrosta. 

Reikäpalmikko suljettuna neuleena: Neulo 1. , 2. ja 4. krs. kuten tasona. 

2. krs: Neulo palmikon silmukat oikein ja luo niiden väliin kavennetun silmukan tilalle uusi silmukka tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat nurin. 

 

Puseron numero 32 ruutupiirroksen toisen neliön kärjessä oli virhe. 

Kaikki kärjet pitää neuloa samalla tavalla, piirroksessa oikea tapa on vihreällä, väärä punaisella. Toista siis joka kulmassa vihreä kavennus- ja levennysjärjestystä.