Kirjo pellavakankaalle kesäisiä kuvioita ja päällystä kankailla nappeja.

Ompele sitruskuviot etupistoilla ja pilkuta välit solmupistoilla.

Päällystä kangas värikkäillä ruuduilla, jotka ompelet laakapistoilla.

Kirjo kukkien terälehdet linnunsilmäpistoilla ja ompele keskelle solmupistot. Turkoosi pilkutus on helppo tehdä etupistoin.

 

Tarvikkeet: pala pellavakangasta, muliinilankoja ja nappipohjia.

Tee näin: Piirrä kankaalle ympyrä nappipohjapakkauksessa olevan kaavan avulla. Kirjo ympyrän sisään kuvioita mallien tai mielesi mukaan. Mallit tavallisimpiin kirjontapistoihin löydät täältä. Jätä reunat kuvioimatta, sillä kangas kääntyy reunoista napin alle.

Kun kuvio on valmis, leikkaa ympyrä kankaasta. Ompele etupistoja kangasympyrän reunaan. Aseta kangas nappipohjan päälle, kiristä langasta niin, että kankaanreuna poimuttuu napin kannan ympärille. Solmi langanpäät napakasti. Paina napin alapuoli paikoilleen.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.