Somat huopalinnut ilahduttavat iloisilla väreillään. Lataa itsellesi helppo kaava ja ryhdy ompelupuuhiin!

Tarvikkeet:

askarteluhuopaa

kuviollista, ohutta puuvillakangasta

ompelulankaa

neula

pieniä keltaisia styrox-palloja

askarteluhelmiä

askarteluvanua

Leikkaa huovasta kaavojen mukaiset osat: kahdet kappaleet siipiä, sivuosia ja yksi keskiosa. Halutessasi voit leikata toisen keskiosa-kappaleen kirjavasta kankaasta. Ompele palaset yhteen, käännä työ ympäri, saumat sisäpuolelle ja täytä vanulla. ompele lopuksi pyrstön puolelta lintu umpeen. Kiinnitä siivet joko muutamalla pistolla. Tee linnulle nokka leikkaamalla pieni styrox pallo ensin puoliksi ja sitten vielä puolikas puoliksi. Kiinnitä nokka ja silmät paikoilleen esimerkiksi kuumaliimalla.

Lataa linnun kaavat:

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.