Venytä kesää ja aloita koulu rennoissa farkkusortseissa. Kun puet alle leggingsit, pärjäät minimittaisissa housuissa myös viileinä päivinä.

Ursula, 15, aloittaa yhdeksännen luokan

Pikkolan koulussa Kangasalla.
Millainen on tyylisi?
Innostun väreistä, kuvioista ja yksityiskohdista. Tein äsken topin, johon leikkasin hapsuja kirpparilta ostetusta nahkatakista. Kesällä käytin farkkusortseja, joista tuunasin omannäköisiä. Tyyliini kuuluvat myös kangaslaukut, joihin maalaan kuvia.
Suosikkisuunnittelijasi?
Rakastan Vivienne Westwoodin erikoisia yhdistelmiä ja jännittäviä yksityiskohtia. Ihailen myös Alexander McQueenin outoja asuja ja asusteita. Molemmilla on rikas mielikuvitus.
Luomu vai luksus?
Luomua luksusta, heheh! Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni, mutta luksus on aina mukavaa.
Mikä on onnistunein käsityösi?
Twiggy-mekko, jota käytin serkkuni ylioppilasjuhlissa. Löysin 60-luvun mekon kaavat kirjasta, jonka sain kummitädiltä. Nyt etsin ohjetta täydelliseen maksimekkoon.
Mistä löydät ideat käsitöihisi?
Netistä, muotilehdistä ja katumuodista. Pidän siskoni ja serkkuni kanssa blogia, johon päivitämme tuunauksia, the-style-jungle.blogspot.fi
Ketä käsityöntekijää ihailet?
Seuraan Outilespyyn blogia, josta löytyy paljon ideoita. Suvussanikin on lahjakkaita tekijöitä. Mummuni osaa monia tekniikoita ja ompelee melkein kaikki vaatteensa itse.
Villasukat vai korkkarit?
Korkkarit tuovat mukavasti lisäpituutta ja kohottavat itsevarmuutta!
Leffa, kirja vai lehti?
Elokuvat, heittäydyn niihin täysillä mukaan ja nautin silmillä ja korvilla. Leffan tunnelman voi myös jakaa kavereiden kanssa.
Mikä sinusta tulee isona?
Haaveilen vaatesuunnittelijan urasta, mallin työtäkin olisi hauska testata.

Ihanat ja taitavat nuoret tamperelaiset Peppi Rytkönen ja Kaisa Ojaniemi suunnittelevat joka kuukausi lehteen vaatteita ja tekevät ompelusta myös videoita nettisivuillemme ja YouTubeen.

Peppi, 18, on tämän kevään ylioppilas, joka haaveilee, että saisi joskus oman vaatemalliston. Pepin Suuri Käsityö -lehdelle suunnittelema mekko löytyy elokuun numerosta.

Kaisa, 19, puolestaan valmistui keväällä ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Hän pitää erityisesti juhla-asujen ompelusta. Ensimmäinen Kaisan suunnittelema vaate, kietaisumekko, kuvattiin juuri syyskuun lehteen.

 

Suuri Käsityö -lehden uusi kässätubettaja Peppi suunnitteli ja ompeli elokuun lehteen ruutumekon.

Etsimme keväällä uusia kässätubettajia. Hakijoiden joukosta tubettajiksi valittiin Peppi ja Kaisa.

Ensimmäisenä vaatteen suunnittelu- ja tubetusvuorossa oli Peppi.

”Halusin tehdä yksinkertaisen mekon, jonka voi laittaa päälle esimerkiksi kouluun, töihin tai mistä oma arki sitten koostuukaan. Vaikka yleisesti rakastan kirkkaita värejä, yritin tällä kertaa pysytellä tummissa kankaissa. Ruutukuvio tekee kankaasta mielenkiintoisen ja piristää muuten maanläheistä väriskaalaa.

Itse yhdistäisin mekon esimerkiksi valkoisen tai vaihtoehtoisesti kirkkaankeltaisen paidan kanssa. Mekon V-kaula-aukko nostaa korkeat paidankaulukset edukseen, eli kaulus- ja poolopaidat esiin!”.

Kaavat mekkoon löydät Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2018.