Virkkaa sadonkorjuujuhlien pöytäkattauksen rekvisiitaksi kurpitsa, tatti, omena ja porkkana.

Virkatut kurpitsa ja tatti 
Koko: Kurpitsan halkaisija 13 cm, tatin korkeus 13 cm.    
Tarvikkeet: Novita Kelo (50 WO + 50 PAN, 100 g = 100 m) -lankaa. Kurpitsaan keltaista (228) 50 g ja hieman vihreää (387). Tattiin luonnonvalkoista (010) ja savea (469) molempia 50 g. Virkkuukoukku nro 6 tai käsialan mukaan. Täytteeksi vanua.

Virkkaustiheys: 12 ks = 10 cm.

KURPITSA
Tee näin:
Virkkaa keltaisella 20 kjs.
1.krs: (op) Tee 1 kjs ja sitten ketjuun 20 ks.
2.krs: 1 kjs, tee edellisen krs:n silmukoiden takareunaan 4 ks, 2 puoli-p, 6 p, 2 puoli-p ja 6 ks. 3.krs: 1 kjs ja sitten edellisen krs:n s:iden takareunaan 20 ks. Toista 2.–3. krs:ia, kunnes työssä on 30 krs. Virkkaa sitten työn nurjalta puolelta aloitusreuna viimeiseen kerrokseen kiinni ps:in.
Kiristä alareunaa (reuna jossa on 6 ks) siten, että keskelle jää pieni reikä. Virkkaa sitten vihreällä alareunaan 7 ps ja näihin s:ihin vielä 4 ps. Katkaise lanka ja sido sillä reikä kokonaan umpeen.
Täytä kurpitsa vanulla. Kiristä yläreuna umpeen siten, että jää suurempi reikä kuin alapuolelle. Virkkaa vihreällä reikään 15 ps ja näihin s:ihin 8 ps sekä seuraavalla krs:lla 5 ps. Jatka 5 ps:lla virkkaamista kurpitsan kannaksi n. 3 cm. Katkaise lanka ja ompele kanta umpeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

TATTI
Tatin lakki:
Tee savenvärisellä etusormesi ympäri lankalenkki ja virkkaa lenkkiin 6 ks. Älä sulje jatkossa krs:ia vaan siirry suoraan seuraavalle krs:lle, virkkaa ks:t aina molempien s-lenkkien läpi.
2.krs: Tee jokaiseen ks:aan 2 ks = 12 ks.
3.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka toiseen s:aan 2 ks = 18 ks.
4.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka kolmanteen s:aan 2 ks = 24 ks.
Jatka tähän tapaan lisäten aina 6 s:aa joka krs, kunnes työssä on 42 ks ja 7 krs. Tee viimeksi 1 ps ja katkaise sekä päätä lanka.
Tatin jalka:
Tee l.valkoisella etusormesi ympäri lankalenkki ja virkkaa lenkkiin 5 ks. Älä sulje jatkossa krs:ia vaan siirry suoraan seuraavalle krs:lle, virkkaa ks:t aina molempien s-lenkkien läpi.
2.krs: Tee joka ks:aan 2 ks = 10 ks.
3.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka toiseen s:aan 2 ks = 15 ks.
4.–7.krs: Virkkaa 15 ks.
8.krs: Tee ks:ita ja kavenna samalla tasavälein 2 s = 13 ks.
9.krs: Kuten 8.krs = 11 ks.
10.–15.krs: Virkkaa 11 ks.
16.krs: Tee ensin 1 ks ja seuraaviin s:ihin aina 2 ks = 21 ks.
17.krs: Korvaa krs:n 1. p 3 kjs:lla ja *tee 2 p ja seuraavaan s:aan 2 p*, toista *–* = 28 p. Sulje krs ps:lla 3:nteen kjs:aan krs:n alussa.
18.krs: Aloita ja sulje krs kuten edellä ja *tee 1 p, sitten seuraavaan s:aan 2 p*, toista *–* = 42 p. Katkaise lanka.
Täytä jalka vanulla tukevaksi. Kiinnitä jalka lakkiosan alapuolelle toiseksi viimeisen krs:n yläreunaan pienin pistoin savenvärisellä langalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mallit: Marja Elo.
Lankatiedustelut: Novita.
Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, (03) 688 1283, ma, ke ja pe klo 10–14.

Virkattu omena ja porkkana
Koot: Omenan korkeus 6–8 cm ja porkkanan pituus 15 cm.          
Tarvikkeet: Schachenmayr Catania (100 CO, 50 g = 125 m) -puuvillalankaa. Omenaan punaista (00115) tai vihreää (00219) 50 g ja hieman vihreää (00241) sekä ruskeaa (00162). Porkkanaan oranssia (00209) 50 g ja hieman vihreää (00219). Virkkuukoukku nro 3 tai käsialan mukaan. Täytteeksi vanua.
Virkkaustiheys: 22 ks ja 25 krs = 10 cm.

OMENA
Tee näin:
Tee punaisella/vihreällä etusormesi ympäri lankalenkki ja virkkaa lenkkiin 8 ks. Älä sulje jatkossa krs:ia vaan siirry suoraan seuraavalle krs:lle, virkkaa ks:t aina molempien s-lenkkien läpi.
2.krs: Tee jokaiseen ks:aan 2 ks = 16 ks.
3.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka 2. s:aan 2 ks = 24 ks.
4.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka 3.nteen s:aan 2 ks = 32 ks.
5.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka 4.nteen s:aan 2 ks = 40 ks. Jatka ilman lisäyksiä, kunnes työssä on 11 krs. Lisää seuraavalla krs:lla 4 s tasavälein, tee 1 krs ja lisää jälleen 4 s tasavälein = 48 s.
Kun työssä on 21 krs, aloita kavennukset.
1.krs: *tee 6 ks ja virkkaa sitten 2 ks yhteen (= työnnä koukku kahden seuraavan s:n läpi yksitellen, ota lk koukulle ja vedä läpi, ota vielä lk koukulle ja vedä kahden koukulla olevan s:n läpi)*, toista *–*.
2.krs: *tee 5 ks ja virkkaa sitten 2 ks yhteen*, toista *–*.
3.krs: *tee 3 ks, virkkaa 2 ks yhteen, tee 2 ks ja virkkaa 2 ks yhteen*, toista *–*.
4.krs: *tee 2 ks, virkkaa 2 ks yhteen, tee 1 ks ja virkkaa 2 ks yhteen*, toista *–*.
Täytä omena vanulla vielä kun voit.
5.–6.krs: Virkkaa koko ajan 2 s yhteen. Katkaise lanka ja ompele sillä reikä umpeen.
Viimeistely: Kiristä aloitusreunan reikä umpeen. Ompele ruskealla langalla aloitusreunan päälle muutama pisto. Kiinnitä sitten ruskea lanka omenan lopetuskohtaan ja virkkaa kannaksi 6 kjs, katkaise ja päätä lanka.
Virkkaa vihreällä langalla lehteä varten 8 kjs, jätä 1 kjs väliin, tee 1 ks, 1 puoli-p, 3 p, 1 puoli-p ja 1 ks. Katkaise ja päätä lanka. Kiinnitä lehti kannan viereen aloituslangastaan.

PORKKANA
Tee näin:
Aloita yläreunasta. Tee oranssilla etusormesi ympäri lankalenkki ja virkkaa lenkkiin 8 ks. Älä sulje jatkossa krs:ia vaan siirry suoraan seuraavalle krs:lle, virkkaa ks:t aina molempien s-lenkkien läpi.
2.krs: Tee jokaiseen ks:aan 2 ks = 16 ks.
3.krs: Virkkaa ks:ita ja tee joka 2. s:aan 2 ks = 24 ks. Jatka virkkaamista ilman lisäyksiä. Kun kappaleen korkeus on 5 cm, kavenna 1 s (kavennus: työnnä koukku kahden seuraavan s:n läpi yksitellen, ota lk koukulle ja vedä läpi, ota vielä lk koukulle ja vedä kahden koukulla olevan s:n läpi). Kavenna vielä 1 s joka 2. krs 3 kertaa aina eri kohdilla kuin edellisellä kerralla = 20 ks. Kun työ on 10 cm, kavenna 1 s ja toista sitten kavennusta ensin 2 krs:n kuluttua kerran ja sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 6 ks. Katkaise lanka ja ompele sillä reikä umpeen.
Viimeistely: Täytä porkkana vanulla tukevaksi ja kiristä aloituslenkki umpeen ja päätä lanka. Virkkaa naattia varten vihreällä 4 kjs ja sulje renkaaksi ps:lla.
1.krs: Tee renkaaseen 6 ks.
2.krs: Tee 2 ks joka s:aan.
3.krs: *tee 1 ks, sitten 11 kjs, käänny, jätä 1 kjs väliin ja tee 10 ks, jätä 2. krs:n 1 ks väliin*, toista *–* vielä 4 kertaa. Sulje krs ps:lla ja katkaise sekä päätä lanka. Kiinnitä naatti porkkanan päälle. Ota vihreästä langasta 1–2 säiettä ja ompele sillä porkkanaan sinne tänne poikittaisia laakapistoja 2–3 s:n yli.
Mallit: Marja Elo.
Lankatiedustelut: Coats.
Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, (03) 688 1283, ma, ke ja pe klo 10–14.

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla