Kävimme kesällä piilottamassa Jalasjärvelle oman geokätkömme. Mitä Kummikunta-kätköllemme kuuluu nyt?

Muistatko vielä elokuussa numerossa 17 julkaistun juttumme geokätköilystä? Esittelemme tämän uuden ulkoiluharrastuksen ja vierailimme kummikunnassamme Jalasjärvellä kokeilemassa geokätköilyä.

Teimme jutussa Kodin Kuvalehdelle oma geokätkön Jalasjärvelle. Kummikunta-niminen kätkö julkaistiin Geocaching.com-sivustolla heinäkuussa, ja kahden kuukauden sisällä se on löydetty 40 kertaa. Useat geokätköilijät ovat vierailleet kätköllä juuri juttumme innoittamana.
Laitoimme Jalasjärveltä liikenteeseen myös Kodin Kuvalehti -matkalaisen, joka kiertää geokätköilijöiden siirtämänä kätköstä kätköön. Liitimme matkalaiseen toiveen, että se saisi nähdä erityisesti kotoisia paikkoja ja maisemia.

Eräs kätköilijä kuvaili matkalaisen sijoituspaikkaa Salon Hähkänällä näin:

– Paikka oli selvä heti, kun kuulin lempilintuni korpin ääntä lähistöltä. Metsä ja korpit tuovat minulle kotoisan olon. Koko jutun kruunasi se, kun juttelin korpin kanssa pitkän tovin ja sitten se tuli ja lensi ylitseni kuin tarkistaen, että kuka täällä huutelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Matkalaisemme on tähän mennessä kulkenut kuuden kätkön kautta noin 576 kilometriä Etelä-Pohjanmaalta Turun Seudun kautta Saloon. Tätä seurantaa tehdessämme matkalainen oli kätköilijän hallussa. Kuka tietää, minne se seuraavaksi päätyy?


Teksti Kaisa Talola, kuvat Hanna Ranto ja Petri Blomgvist


Kätköjen perässä - Lue myös aiempi artikkelimme geokätköilystä ja katso vinkit.


Sisältö jatkuu mainoksen alla