Kun sukkahousut alkavat valua, et pysty keskittymään enää mihinkään muuhun. Tässä koeteltuja keinoja, joilla saat ne pysymään kiltisti paikoillaan.

1 Valitse suurempi koko

Sukkahousupaketin koot ovat suuntaa-antavia. Jos olet niillä rajoilla, valitse suurempi koko. Etenkin paksuista, villaisista ja puuvillaisista talvisukkiksista pitää ostaa normaalia suurempi koko, koska ne kutistuvat ensimmäisessä pesussa. Ja liian pienet sukkahousut valuvat.

2 Tarkista myös paino

Sukkahousut voivat valua myös sen takia, että niiden housuosa on liian suuri. Tarkista siis paketin kokotaulukosta paitsi pituus- myös painosuositus. 

3 Ei kahta liukasta päällekkäin

Jos puet liukaspintaiset sukkahousut, älä käytä niiden kanssa liukaspintaisia alushousuja. Kaksi liukasta ryhtyvät ennen pitkää hylkimään toisiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 Venytä ennen käyttöä

Ennen kuin vedät sukkahousut jalkaasi, venytä ne täyteen mittaansa. Tee sama aina pesun jälkeen. Silloin ne pysyvät paremmin ylhäällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 Kysy myyjältä

Joskus vain tuntuu siltä, että sukkahousuja ei ole suunniteltu ihmisvartalolle. Etenkin pitkäsäärisillä on vaikeuksia löytää oma kokonsa. Paras keino on silloin kääntyä asiantuntevan sukkamyyjän puoleen.

6 Näitäkin on kokeiltu

Epätoivoiset ovat ratkoneet ongelmaa myös pukemalla pikkuhousut sukkisten päälle (ei toimi), kiinnittämällä sukkahousut ylös lasten lapasten nipsuilla (sukkahousut hajoavat) tai vaihtamalla sukkikset stay up –sukkiin tai pitkiin kalsareihin (toimii!).

Vierailija

Kohta 6: Epätoivoiset ovat ratkoneet ongelmaa myös pukemalla pikkuhousut sukkisten päälle (ei toimi). Kyllä muuten toimii ja menetelmällä on nimikin, nimittäin Turvapikkarit.

  • ylös 15
  • alas 4
Vierailija

Helpoiten olen välttänyt sukkahousujen valumisen ostamalla korkeavyötäröisiä malleja, joissa on myös pitkä sääriosa. Sukkahousujen koon valitsen aina yläkanttiin. Myös ne paksummat. Ja pikkarit mieluummin sukkahousujen alle kuin päälle.         

Sisältö jatkuu mainoksen alla