Kun sukkahousut alkavat valua, et pysty keskittymään enää mihinkään muuhun. Tässä koeteltuja keinoja, joilla saat ne pysymään kiltisti paikoillaan.

1 Valitse suurempi koko

Sukkahousupaketin koot ovat suuntaa-antavia. Jos olet niillä rajoilla, valitse suurempi koko. Etenkin paksuista, villaisista ja puuvillaisista talvisukkiksista pitää ostaa normaalia suurempi koko, koska ne kutistuvat ensimmäisessä pesussa. Ja liian pienet sukkahousut valuvat.

2 Tarkista myös paino

Sukkahousut voivat valua myös sen takia, että niiden housuosa on liian suuri. Tarkista siis paketin kokotaulukosta paitsi pituus- myös painosuositus. 

3 Ei kahta liukasta päällekkäin

Jos puet liukaspintaiset sukkahousut, älä käytä niiden kanssa liukaspintaisia alushousuja. Kaksi liukasta ryhtyvät ennen pitkää hylkimään toisiaan.

4 Venytä ennen käyttöä

Ennen kuin vedät sukkahousut jalkaasi, venytä ne täyteen mittaansa. Tee sama aina pesun jälkeen. Silloin ne pysyvät paremmin ylhäällä.

5 Kysy myyjältä

Joskus vain tuntuu siltä, että sukkahousuja ei ole suunniteltu ihmisvartalolle. Etenkin pitkäsäärisillä on vaikeuksia löytää oma kokonsa. Paras keino on silloin kääntyä asiantuntevan sukkamyyjän puoleen.

6 Näitäkin on kokeiltu

Epätoivoiset ovat ratkoneet ongelmaa myös pukemalla pikkuhousut sukkisten päälle (ei toimi), kiinnittämällä sukkahousut ylös lasten lapasten nipsuilla (sukkahousut hajoavat) tai vaihtamalla sukkikset stay up –sukkiin tai pitkiin kalsareihin (toimii!).

Oletko aamuisin kiukkuinen? Ostatko oudon kokoisia vaatteita? Saatat tietämättäsi olla henkinen teini.

Ikä on vain numeroita. Nämä merkit paljastavat, että keski-ikäisen ulkokuoresi alla piilee ikuinen teini.

 1. Olet yöllä somessa.
 2. Seitsemät kenkäsi kahdeksasta ovat tennarit.
 3. Et käytä viesteissäsi välimerkkejä.
 4. Et ole hyväksynyt äitiäsi Facebook-kaveriksesi.
 5. Et koskaan soita tavallisia puheluita.
 6. Ostat oudon kokoisia vaatteita.
 7. Sinulla on loputtomasti energiaa, mutta juot silti energiajuomaa.
 8. Olemuksesi löysyys ei paljasta, miten paljon sinulla oikeasti on energiaa.
 9. Korvamatona päässäsi soi Antti Tuiskun "Rahan takii".
 10. Sinulla on netin kautta juttukavereita ympäri maapalloa.
 11. Sinulla ei ole mitään käsitystä, mitä teet kymmenen vuoden kuluttua - eikä voisi vähempää kiinnostaa.
 12. Valvot usein aamukahteen ja aamulla kiukuttaa nousta ylös.
 13. Käytät kommunikaatiossasi emojeja.
 14. Haluat aina uusimman iPhonen, vaikket oikein osaa perustella, miksi.
 15. Kieltäydyt käyttämästä ehjiä housuja.
 16. Sinulla on Instagram-tili.
 17. Snäpin striikki ei saa katketa.
 18. Tunnet aika usein olevasi jotenkin hukassa.
 19. Kirjoitat viesteissäsi "ok":n lyhenteellä "k".
 20. Levität mieluummin Nutellaa kuin omenahilloa leivälle.
 21. Tykkäät käydä Tigerissa hypistelemässä ihania kyniä.
 22. Sinulla on fidget spinner.
 23. Sinulla on Leffapeli-applikaatio.
 24. Mielestäsi 30-vuotias on jo aika vanha.
 25. 50-vuotias on mielestäsi mummo tai vaari.
 26. Häpeät, kun äitisi liikkuu tai puhuu julkisella paikalla.
 27. Häpeät, kun äitisi puhuu englantia tai kavereillesi.
 28. Herätät mummoissa paheksuntaa.
 29. Herätät muissa suuria tunteita.
 30. Olet aika liikuttava.

Kun kaikki muu on digiä, onko paperikalenteri auttamattoman raskas ja vanhanaikainen? Ehei. Parhaimmillaan paperikalenteri tarjoaa tilaa toteuttaa luovuutta ja kirkastaa unelmia.

Paperikalenteri voi olla paljon muutakin kuin perinteinen ajanhallintatyökalu – itse asiassa se voi olla juuri sitä, mitä ikinä elämäntilanteessasi tarvitsetkaan. Voit antaa kalenterisi olla:

1. Inspiroija

Joskus unelmointi on tärkeämpää kuin suunnittelu. Mistä sinä unelmoit? Kirjoita unelmasi kalenteriin, niin muistat sen joka päivä.  Samalla muistat, ettei aina kannata miettiä, mitä pitäisi tehdä, vaan mitä haluaisi tehdä. Kalenteri inspiroi haaveilemaan – ja joskus unelmasta kehkeytyykin ihan oikea suunnitelma ja sen toteuttamisen askeleet.

2. Arjen kirkastuttaja

Asioiden merkitseminen muistiin auttaa ymmärtämään omaa arkeaan toisella tavalla. On paljon asioita, joita teemme huomaamattamme. Kalenteri tekee arkisia asioita näkyväksi ja dokumentoi elettyä elämää.

3. Päiväkirjan korvike

Tavallinen päiväkirja voi tuntua työläältä. Kalenteri tarjoaa mahdollisuuden kirjata talteen tärkeimmät tapahtumat ja ajatukset. Kalenteri auttaa muistamaan paitsi tulevaa, myös mennyttä. Päiväkirjakalenteria voi myös pitää esimerkiksi muistoksi lapselleen.

4. Luovuuden lähde

Jos kaipaa elämäänsä lisää luovuutta, sitä on helppo lisätä kalenteriinsa: piirtämällä ja käyttämällä värejä, tarroja, leikekuvia ja leimasimia. Värien, kuvien ja tekstien yhdistäminen voi olla terapeuttista ja oivalluksia herättävää. Millaisia asioita teen? Mistä pidän? Mistä nautin? Millaista elämää haluan elää?

5. Dokumentoija

Kalenteri voi olla jonkin tietyn asian seuraamista, suunnittelua ja dokumentoimista. Se voi olla omistettu vaikka vauvavuodelle, lasten jutuille, koiraharrastukselle, kodin remontoimiselle tai hyvinvoinnille.

6. Lohduttaja

Raskaassa elämänvaiheessa pienten valopilkkujen kirjaaminen ja kuvittaminen voi olla hyvin voimaannuttavaa ja lohduttavaa. Ihan kaikki ei olekaan niin kurjasti kuin miltä tuntuu. Ankarat tehtävälistat voi vaihtaa iloa tuoviin arkisiin huomioihin.

7. Ajatusten selkiyttäjä

Kalenteriin kannattaa merkitä asiat, joihin haluaa keskittyä elämässään juuri nyt. On paitsi mielenkiintoista myös hyödyllistä huomata, millä tavalla on tottunut ajattelemaan aikaa ja kuinka omaa aikaansa käyttää.

8. Muistuttaja

Ei kalenterin perinteisessäkään käyttötavassa mitään vikaa ole. Kalenteriin voi merkitä sovitut menot ja hoidettavat asiat, jolloin niitä kaikkia ei tarvitse pyöritellä mielessään. Silloin tilaa vapautuu olemiselle ja tekemiselle.

Asiantuntijana LCF Life Coach Sandy Talarmo.