Aina ei tarvitse rakastua ensisilmäyksellä. Rakkaus voi syttyä myös hiljalleen.
Aina ei tarvitse rakastua ensisilmäyksellä. Rakkaus voi syttyä myös hiljalleen.

Onko tossun alla todella parempi kuin taivasalla? Näitä perinteisiä parisuhdeviisauksia kannattaa ehkä miettiä uudelleen.

 1. Onni ei tule etsien. Harvoin se onni ovellekaan kolkuttaa. Siksi kannattaa itse tehdä kivoja juttuja, tavata erilaisia ihmisiä eikä murjottaa kotona odottamassa.
 2. Tunnen kumppanini läpikotaisin. Omiakin tunteita on joskus vaikea tunnistaa. Miten siis voisimme kysymättä aina tietää, mitä kumppanimme ajattelee? Se on olettamista tai arvaamista, mikä voi johtaa pahasti hakoteille.
 3. Älä anna auringon laskea vihasi ylle. Väsyneenä riitojen selvittelemisestä ei välttämättä tule muuta kuin entistä pahempi sotku. Asiat ehtii puhua aamulla uusin voimin – jos vielä muistaa, mistä kina syntyi.
 4. Kyllä meressä kaloja riittää, älä yhden perään itke. Höpö höpö, itke pois vain! Tunteita ei kannata piilottaa. Jos ero ottaa koville, sure rauhassa aikasi. Erosta pääsee eteenpäin suremalla.
 5. Vaihtamalla ei parane. Jos tuntuu, että vaihtamalla olo voisi parantua, saattaa se ollakin niin. Jos suhteessa ei ole hyvä olla, kannattaa oloaan kuunnella ja miettiä, mistä se johtuu.
 6. Kumppanin pitää olla paras ystäväni. Eikä pidä! Kumppanin tehtävä on vain rakastaa. On liikaa vaadittu, että yksi ihminen täyttää kaikki toiveemme ja tarpeemme.
 7. Vastakohdat täydentävät toisiaan. Jos kumppanin kanssa on aina kaikesta eri mieltä, voi se pidemmän päälle alkaa ärsyttää.
 8. Jokaiselle on se oikea. Niin, tai sitten useampi sopiva ihminen eri elämän vaiheisiin.
 9. Eron jälkeen täytyy olla jonkin aikaa yksin. Kaikkiin suhteisiin ei tarvitse lähteä sillä ajatuksella, että tämä kestää loppuelämän. Ja saattaa niistä eron jälkeen solmituista suhteistakin leimahtaa ihan oikea lempi.
 10. Ihanin on ensisilmäyksellä alkanut rakkaus. Ihan yhtä ihana voi olla toisella, kolmannella tai vaikka sadannella silmäyksellä alkanut rakkaus. Salamarakkaus tuntuu toki huumaavalta, mutta yhtä hyvin voi rauhassa tapailla ja katsoa, alkaako toisesta tykätä. Heti ei tarvitse päättää mitään.
 11. Parempi tossun alla kuin taivasalla. No huh huh. Aikansa elänyt tämä sananparsi.
 12. Rakkaus voittaa kaiken. Ei voita. Esimerkiksi parisuhdeväkivaltaa ei tarvitse rakkauden varjolla sietää.
 13. Hän teki minusta kokonaisen. Parisuhteessakin puolisot ovat itsenäisiä tyyppejä, jotka vastaavat omasta onnellisuudestaan. Kuten Apulannan Toni Wirtanenkin laulaa: ”Ihmistä pitkin sä et ikinä voi itseesi matkustaa.”
 14. Täytyy osata ensin rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa toista. Ihminen, joka on sinut itsensä kanssa, on varmasti parempaa seuraa muille. Mutta se, että toinen välittää ja rakastaa heikolla hetkellä, voi myös auttaa kohentamaan itsetuntoa ja -luottamusta.
 15. Naiset rakastuvat renttuihin, eivätkä miehet eivät kestä itseään vahvempaa naista. Olisikohan aika uudistaa myös nämä hokemat?
 16. Rakkaudesta se hevonenkin potkii. Näin sanottiin lapsena, kun koulukaveri veti letistä tai tuuppi käytävällä. Olisi jo aika opettaa, että rakkaus ei ole kiusantekoa vaan kauniita tekoja! Huonoa käytöstä tai naljailua vitsin varjolla ei tarvitse hyväksyä. Se saattaa ihan oikeasti satuttaa.
 17. Hyvässä parisuhteessa täytyy myös riidellä. Hyvä suhde voi olla sellainenkin, jossa riitoja ei juuri synny. Jos puolisot ovat eri mieltä, asioista voi keskustella myös rauhassa ilman, että syntyy riitoja ja mykkäkouluja.
 18. Rakasta minua sellaisena kuin olen. Puolison ei tarvitse kestää jatkuvia kiukunpuuskia tai toisen nälvimistä. Kannattaa miettiä, millainen oikeastaan haluaa olla puolison silmissä.
 19. Teot puhuvat enemmän kuin sanat. Kumppani laittaa aamulla kahvin tippumaan ja käy tekemässä ruokaostokset koko viikoksi, ihanaa! Tekojen ei kuitenkaan kannata antaa kokonaan korvata sanoja. Toisen tunteita ei voi lukea, eikä puoliso välttämättä ymmärrä, että osoitat teollasi rakkautta. Siksi voi olla viisasta silloin tällöin myös sanoa, että tykkää.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla