Kaipaatko koloa, jonne voisit vetäytyä keräämään voimia keskellä paineiden täyttämää päivää? Näin rakennat sen pääsi sisälle: todellisen mielipaikan.

1 Mene mielikuvissasi paikkaan, jossa sinulla on hyvä olla. Paikka voi olla tuttu tai mielikuvituksen luoma. Se voi sijaita menneisyydessä, nykyisyydessä tai unelmissa. Se voi löytyä luonnosta tai ihmisten keskeltä. Pääasia, että tunnet olosi siellä turvalliseksi ja rakastetuksi. Jos haluat, voit sulkea silmäsi harjoitusta tehdessäsi.

2 Tunnustele paikkaa kaikilla aisteillasi. Millainen maisema ympärilläsi avautuu? Miltä siellä tuoksuu? Mitä ääniä kuulet? Mitä tunnet jalkapohjiesi alla? Maistatko jotakin, ehkä merituulen suolan kielelläsi tai mummon keittämän mansikkakiisselin? Keitä muita mielipaikassasi on läsnä? He voivat olla läheisiäsi, eläviä tai jo pois menneitä, tai vaikka idoleitasi. Luo paikasta niin elävä ja ihana kuin suinkin pystyt.

3 Voit palata mielipaikkaan ajatuksissasi missä ja milloin tahansa, kun sinusta tuntuu pahalta tai haluat kerätä hetken voimiasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Suomen Mielenterveysseura

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla