Napitettavan mekon voi pukea myös leveiden farkkujen kanssa.
Napitettavan mekon voi pukea myös leveiden farkkujen kanssa.

Fida Kettusta kiehtovat tarinat, jotka hän voi itse kuvitella vanhoille oopperahansikkailleen tai silkkialushameelleen. Siksi hänen vaatteensa eivät ole melkein koskaan uusia.

Fida Kettunen on 31-vuotias helsinkiläinen, joka on kirjoittanut tietokirjan vintagepukeutumisesta. Hän asuu Itä-Helsingissä poikaystävänsä sekä kissojensa Vohvelin ja Moonan kanssa.

Kuinka innostuit vanhoista vaatteista?

”Rakastin jo lapsena pukeutumisleikkejä. Kävimme perheen kanssa kirpputoreilla, vaikka 1990-luvulla se ei ollut yhtä muodikasta. Viime vuosina olen kiinnostunut yhä enemmän vintagesta. Minua kiehtoo se, että vaatteella on tarina, jota en voi tietää mutta voin arvailla. Voin pohtia, millainen ihminen on käyttänyt oopperahansikkaita ja mitä kaikkea ne ovat ehtineet kokea. Joskus käy niin ihanasti, että myyjä osaa kertoa vaatteen historiasta. Uudet vaatteet harvoin laittavat mielikuvitustani liikkeelle. Hankin käytettynä kaiken paitsi alusasut. Vain silkkisen alusmekon ostan mielelläni, jos kohdalle sattuu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirpputorilla käynti ei ole vain ostamista. Yhtä tärkeää on etsimisen jännitys ja löytämisen riemu. Olen käynyt kirpputorilla joskus myös siksi, ettei minulla ollut paljon rahaa, mutta suurin syy on se, ettei muualta voi tehdä sellaisia löytöjä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Silkkisiä merkkisolmioita voi löytää kirpputoreilta parilla eurolla. Keltainen solmio on Bossin.
Silkkisiä merkkisolmioita voi löytää kirpputoreilta parilla eurolla. Keltainen solmio on Bossin.

 

Miten kuvailisit tyyliäsi?

”Mukavuus on ykkösasia. Tykkään sekoittaa tyylejä ja luoda kontrasteja. Jos asu on hyvin klassinen, lisään siihen kirkkaanvärisen yksityiskohdan. Myös maskuliinisuuden ja feminiinisyyden yhdistämisestä syntyy kivoja yhteentörmäyksiä. Tyylini ei tule koskaan valmiiksi. Persoonallinen tyyli on ennemmin taito, jota pitää harjoitella. Kehitän tyylitajuani pukeutumalla välillä vaatteisiin, jotka ovat mukavuusalueeni ulkopuolella. Laitan päälle jotain omituista mutta kiehtovaa ja tunnustelen, toimisiko se. Joskus toimii.”

 

Fida pitää mokkahameen, pikkutakin ja liivin leikkisästä yhdistelmästä.
Fida pitää mokkahameen, pikkutakin ja liivin leikkisästä yhdistelmästä.

 

Kodin Kuvalehdessä 2/2023 Fida Kettunen kertoo, mitä mieltä hän on trendien seuraamisesta ja millaisia vinkkejä hän antaa vintagevaatteiden hankkimiseen. Lehdestä näet myös lisää Fidan kierrätysasuja. Voit tilaajana lukea jutun myös täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile digilehdet.fi-palvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla