Uutena ripsiväri on parhaimmillaan, pitkään käytetty harja on bakteeripesä.
Uutena ripsiväri on parhaimmillaan, pitkään käytetty harja on bakteeripesä.

Jos haluat huolehtia hyvin silmiesi kunnosta, kiinnitä huomiota ripsivärin käyttöön. Mutta miten niin arkista juttua kuin ripsiväriä edes voisi käyttää väärin? Meikkiasiantuntija kertoo.

Yksi on monille meikkituotteista rakkain ja eniten käytetty: ulos lähtiessä tulee laitettua ainakin ripsiväriä, vaikka muuta ei jaksaisi. Siksi sitä myös kuluu paljon ja uusi on hankittava säännöllisesti.

MeTreatmentsin kouluttaja ja tuotepäällikkö Sari Luopa kertoo kolme asiaa, jotka ripsivärin käytössä kannattaa muistaa.

1. Älä lainaa kaverille.

Jos ripsiväriä lainaa kaverille, riskeeraa silmiensä hyvinvoinnin: kaverin silmien kunnosta kun ei tiedä. Silmätulehduksen aiheuttamat bakteerit saattavat pesiä harjassa ja aiheuttaa helposti uuden tulehduksen. Sari Luopa muistuttaa, että siksi omakin ripsiväri pitäisi silmätulehduksen jälkeen aina vaihtaa uuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Älä jatka vedellä.

Jos ripsiväriä käyttää päivittäin, säästämisen takia mieleen voi tulla vanha kikka: käyttöiän jatkaminen vedellä tai öljyllä. Asiantuntija ei kuitenkaan suosittele jatkamista. Sari Luopa muistuttaa, että myös veden tai öljyn lisääminen tuotteeseen voi olla haitallista silmien terveydelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ahkerassa käytössä oleva harja kerää paljon bakteereja.

3. Älä käytä liian vanhoja.

Ripsiväri kannattaa vaihtaa riittävän usein, vaikka se ei edes olisi vielä loppu. Jotta silmät pysyvät taatusti hyvässä kunnossa, Sari Luopa suosittelee, että tuote vaihdetaan uuteen kolmen kuukauden välein. Jos harjaa käyttää päivittäin, se kerää paljon bakteereita.

”Ja koska ripsiväriä käytetään herkkien silmien läheisyydessä, bakteerit voivat aiheuttaa herkästi silmätulehduksen”, kouluttaja Sari Luopa varoittaa.

Luopa tietää, että ripsivärin vaihtamiseen liittyy myös tunteita: täydellistä ei ole helppo löytää. Siksi olemmekin merkin suhteen erityisen uskollisia.

”Kun hyvä on löytynyt, sitä ei helposti vaihdeta. Oma suosikkini lopetettiin joitain vuosia sitten, ja etsin edelleen seuraavaa luottomaskaraa”, Luopa sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla