Mitä näet tässä kuvassa? Rentouttavan meditaatiohetken ja mahdollisuuden saada tunne elämänhallinnasta vai turhauttavan urakan, johon kuluvan ajan voi käyttää myös johonkin muuhun?
Mitä näet tässä kuvassa? Rentouttavan meditaatiohetken ja mahdollisuuden saada tunne elämänhallinnasta vai turhauttavan urakan, johon kuluvan ajan voi käyttää myös johonkin muuhun?

Jotkut silittävät kaiken alusvaatteita ja lakanoita myöten, toiset suostuvat silittämään korkeintaan kerran vuodessa. Kumpaan kastiin sinä kuulut?

On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka silittävät ja niitä, jotka eivät.

Ennen kaikkea kannattaa perustella itselleen, miksi silittäminen on tärkeää.

Silitetty vaate näyttää ryppyistä kauniimmalta ja huolitellummalta. Esteettisyys on pääsyy siihen, miksi vaatteita kannattaisi silittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Silitetty vaate on usein pehmeämmän oloinen kuin silittämätön. Lisäksi siitä ei lähde yhtä paljon vaatepölyä”, Marttojen neuvonnan johtaja Teija Jerkku sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaatteiden silitysintoa voi heikentää vaikeasti saatavilla oleva silityslauta, puhumattakaan ajasta, joka silittämiseen menee. Vaikka joku rakastaakin silittämistä ja pitää sitä viikon meditaatiohetkenä, on myös niitä, joille se on kotitöistä tylsin.

Vinkki: Jotta tylsät työt tulisi hoidettua, kannattaa kynnystä niihin madaltaa. Jos silityslauta on valmiiksi viritetty olohuoneeseen lempisarjan alkaessa, hommaan on helpompi tarttua, kun välineitä ei tarvitse kiukun kanssa haeskella täpötäyden siivouskomeron perukoilta. Silityksestä kannattaa siis tehdä mahdollisimman helppo rutiini – jos silitettyihin vaatteisiin pukeutumista pitää tärkeänä.

Paita paljastaa persoonasi

On myös ihan ok olla tyyppi, jolle silittäminen ei ole tärkeää. Hänen kannattaa oikoa vaatteet heti pesun jälkeen, jolloin on mahdollista elää ilman silitysrautaa.

Vinkki: Jos haluaa päästä vähällä, voi myös silittää vain paidat. Niissä kun rypyt näkyvät parhaiten. Jos kauluspaidan silittäminen ei nappaa, voi silittää vain kaulukset ja yläosan – ja käyttää puvuntakkia, bleiseriä tai neuletta.

Tämä käy myös persoonallisuustestistä. Oletko sillä tavalla huoleton tyyppi, että sinulle riittää silitetty miehusta, siis pelkkä sileä vaikutelma? Vai oletko sitä ihmistyyppiä, jota vaivaa tietoisuus siitä, että neuleen alla on laiskasti silitetty, selästä ja helmasta ryppyinen paita?

Osallistu tämän jutun lopusta löytyvään pikagallupiin, jotta nähdään, kumpia tyyppejä on enemmän!

”Innokas silittäjä silittää alusvaatteetkin, mutta kaikkien ei todellakaan tarvitse!”

Jotkut silittävät lakanatkin. Silittämisen sijaan voi myös mankeloida. Molemmat tavat tekevät vuodevaatteista siistimmän tuntuiset ja auttavat saamaan vuodevaatteet kaapissa pienempään tilaan.

Jerkun mukaan tärkeintä on miettiä omaa jaksamista. Sen mukaan on järkevintä tehdä päätös siitä, silittääkö kerran viikossa, kerran kuukaudessa vai kerran vuodessa.

”Omien voimavarojen mukaan voi päättää, kuinka paljon haluaa silittää. Innokas silittäjä silittää alusvaatteetkin, mutta kaikkien ei todellakaan tarvitse!”

Kysely

Häiritsevätkö vaatteidesi rypyt sinua?

Todellakin nyppivät!
Todellakin nyppivät!
56.9%
Eivät tosiaankaan!
Eivät tosiaankaan!
43.0%
Ääniä yhteensä: 209
Sisältö jatkuu mainoksen alla