Tummat silmänaluset saa piiloon, kunhan muistaa nyrkkisäännön: mieluummin liian vähän peiteainetta kuin liikaa.

1. LEVITÄ ENSIN meikkivoide. Jos silmänalusesi eivät ole kovin tummat, pelkkä meikkivoide voi riittää peittämään ne. Käytä tuhtia peitevoidetta vain tarvittaessa. Silmänympärysiho on erityisen ohutta ja herkkää, joten se kannattaa peittää paksulla pakkelikerroksella vain hyvästä syystä.

2. JOS SILMÄNALUSESI ovat kovin tummat, sivele meikkivoiteen päälle peitevoidetta. Peitevoide on peittävämpää kuin meikkivoide, sillä siinä on enemmän väripigmenttiä. Peiteainepurkissa lukee usein termi concealer tai color corrector.

3. ALOITA PEITEVOITEEN sively silmän sisänurkasta, aivan ripsien tyvestä. Siellä silmänaluset ovat yleensä tummimmat. Huomaat tummimmat kohdat helposti, kun vilkaiset peiliin leuka alaspäin. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. LEVITÄ SIVELTIMELLÄ, häivytä sormenpäillä. Jos liikkuvat yläluomesi ovat tummat tai kirjavat, sivele peitevoidetta myös niille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. LAITA PEITEVOIDETTA mieluummin liian vähän kuin liikaa. Muista, että peitevoide on jämäkkää. Jos laitat sitä liikaa, peität ehkä silmänalusesi, mutta tuot sitäkin komeammin esiin ryppysi.

6. VALITSE VÄRISÄVY tarkkaan. Kalpea talvi-iho tarvitsee todennäköisesti erivärisen peite- ja meikkivoiteen kuin ruskettunut kesäiho. Varminta on pyytää värisävyn valinnassa asiantuntijan apua.

7. JOS SINERTÄVIIN silmänalusiin laittaa liian keltaista peite- tai meikkivoidetta, silmänaluset alkavat näyttää vihreiltä. Jos silmänaluset ovat ruskehtavat, voide ei saa olla liian vaalea tai muuten lopputulos on harmaa. Jos silmänaluset ovat kovin turvonneet, liian vaalea voide saa ne hehkumaan entistä suurempina.

8. MYÖS VALOKYNÄ on hyvä apuri, sillä se tuo nimensä mukaisesti valoa kasvojen tummiin kohtiin ja kuoppiin. Turvonneiden silmänympärysten päälle sitä ei kannata laittaa, muuten vaarana on näyttää pandalta. Sivele valokynää silmänurkan sisänurkkaan ja muihin tummimpiin kohtiin, halutessasi myös poskipäille ja nenänpieliin.

9. VALOKYNISSÄKIN ON eri värisävyjä, joten tarkemmat käyttöohjeet kannattaa kysyä aina myyjältä. Valokynää käytetään meikkivoiteen päälle. Maksaläiskät saa piiloon tavallisella peiteaineella, ei valokynällä.

10. KIINNITÄ PEITEAINE ja meikkivoide lopuksi puuterilla. Muuten ne eivät pysy, vaan pakkautuvat juoviksi silmänympärystesi ympärille. Puuteri on kasvojen viimeinen silaus, älä siis lisää sen päälle enää mitään voidemaista. 

Asiantuntijana meikkitaiteilija Nina Orell.

Sisältö jatkuu mainoksen alla