Meikkitaiteilija Mariela Sarkima paljastaa, mihin meikkivälineisiin kannattaa panostaa.

Miten monta sutia, sivellintä ja meikkisientä otat mukaan, kun lähdet meikkauskeikalle, Mariela Sarkima?

"Minulla on kymmeniä siveltimiä. Vakiovarustuksena mukana kulkee noin 30-40 sivellintä."

Mitkä välineet on mielestäsi pakko olla aina mukana?

"Ilman pyöreäpäisiä, pitkäkarvaisia luomivärisiveltimiä en lähde. Niillä on paras työstää erilaisia silmämeikkejä. Myös pehmeäkarvainen poskipunasivellin on tärkeä. Poskipuna on helppo saada tunkkaisen näköiseksi, jos sivellin on liian leveä, kapea tai kovakarvainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nopea meikkipohja syntyy litteällä, leveähköllä meikkivoidesiveltimellä. Jos sivellin on liian kapea, ihon tasoitteluun menee ikä ja terveys.

Viistopäisiä, kapeita ja lyhytkarvaisia tarkkuussiveltimiä on käytössä eri kokoisia - esimerkiksi pehmeiden luomivärirajausten, tarkkojen silmän ulkonurkan varjostusten ja kulmakarvojen muotoilujen tekemiseen.

Huipputuote, josta todella pidän, on Beauty Blender eli kostutettava meikkisieni. Sillä on helppo muunnella meikkipohjan paksuutta. Tällä kärkeä kohti kapenevalla, munan muotoisella sienellä teen myös kasvojen varjostukset. Käytän sitä voidemaisten poskipunien ja korostustuotteiden levittämiseen sekä siistimiseen. Sieni toimii ikäänkuin pyyhekumina."

Mariela Sarkima tietää meikkivälineistä kaiken tietämisen arvoisen.
Mariela Sarkima tietää meikkivälineistä kaiken tietämisen arvoisen.

Mistä tunnistaa hyvän välineen? Mihin taas ei kannata pennosiaan tuhlata?

"Ammattimeikkibrändeiltä löydät takuuvarmasti laatusiveltimiä. Panosta mainitsemiini siveltimiin. Nailonkarvaiset peiteaine-, huulipuna- ja rajaussiveltimet voi hyvin hankkia edullisemmilta sarjoilta.

Älä koskaan osta harottavakarvaista sivellintä. Jos se näyttää jo ostovaiheessa pullasudilta, jälki ei taatusti ole hyvä!

Laadukkaassa siveltimessä on käytetty karvan päätä tai vegaanisissa, keinokuituisissa siveltimissä "karva" on valmistettu niin, että se kapenee kärkeä kohti samaan tapaan kuin aito karva. Halvoissa siveltimissä karvat on leikattu haluttuun muotoon, jollon sivellinosa jää karkeaksi."

Miten välineitä pitää hoitaa?

"Me ammattilaiset käytämme marseillesaippuaa, jota saa supermarketista pesuainehyllystä. Se irrottaa lian ja pigmentin lisäksi rasvan kuten huulipunat, meikkivoiteet ja peiteaineet.

Tiukkapigmenttiset kestohuulipunat ja mattameikkivoiteet irtoavat nailonkarvaisista siveltimistä parhaiten Fairylla. Fairy on kuitenkin liian heviä aitokarvaisille siveltimille.

Pestessä sivellin kastellaan, sitä pyöräytetään saippuan pinnassa ja vaahdotetaan kämmenellä pyöritellen. Seuraavaksi välihuuhtelu ja uusi pyöräytyskierros, ja kierroksia tehdään niin monta, että vaahto on valkoista. Sitten sivellin huuhdellaan juoksevan veden alla hellävaraisesti harotellen ja lopuksi kuivataan puristellen pyyhkeeseen. Pulleat ja pitkäkarvaiset kannattaa pörhistellä niin, että karvat eivät jää klimppiin."

Kuinka usein välineet kaipaavat putsausta?

"Kotioloissa suosittelisin siveltimille pesupäivää kerran tai kaksi kuukaudessa riippuen siitä, paljonko niitä käyttää. Lisäksi kannattaa hankkia sivellinten desinfiointiaine, jolla voi pikaputsata esimerkiksi luomivärisiveltimet. Itse suosin alkoholipitoista suihketta. Suihkaus tai pari wc-paperiin, siveltimen pyöräytys paperissa kunnes väriä ei irtoa, ja se on käyttövalmis.

Siveltimiä ei saa liottaa pitkään desinfiointiaineessa, sillä se irrottaa karvat liimauksestaan. Jos on esimerkiksi tiukka huulipuna irrotettavana, suosittelen mieluummin Fairya tai kymmenen sekunnin dippausta desinfiointiaineeseen. Sen jälkeen huolellinen kuivaus paperilla karvojen välistä."

Milloin päätät, että väline on aikansa elänyt ja kuuluu roskikseen?

"Laadukkaat siveltimet voivat olla ikuisia, jos niitä huoltaa oikein. Liimaus on se mikä pettää. Huonolaatuisissa siveltimissä karva voi myös kulua.

Sienet kuluvat nopeammin. Kertakäyttöiset kannattaa heittää pois viimeistään viikon meikkailun jälkeen. Kestosienet, kuten Beauty Blenderit ja vastaavat, on valmistettu kestävämmästä materiaalista. Ne pysyvät hyvinä, jos ne puhdistaa niille tarkoitetulla pesuaineella.

Älä koskaan läträä meikkisienille Fairya tai sivellindesiä! Liian jytky pesuaine tappaa kumin."

Vinkit antoi meikkitaiteilija, Lumenen Nordic Beauty Ambassador Mariela Sarkima, joka on myös suunnitellut Cailap by Mariela Sarkima sivellinkokoelman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla