Talvella iho joutuu koville, kun kuiva sisäilma ja pakkanen vievät siitä kosteutta. Helli siksi kasvojasi kaikin tavoin ja noudata näitä ohjeita.

Talvella ihon täytyy sietää rajujakin lämpötilan vaihteluja huoneenlämmöstä paukkupakkasiin. Ei siis ihme, jos hipiä ärsyyntyy. Lue tästä viisi tärkeää vinkkiä kasvojen ihonhoitoon talvikaudella.

1. Valitse paksumpaa.

Puhdistustuotteista parhaita ovat ihotyypille sopivat täyteläisemmät puhdistusmaidot, -voiteet tai -öljyt ja alkoholittomat puhdistusvedet. Jos iho on kovin kuiva, ei vedellä tarvitse lotrata lainkaan. Puhdistusmaidon voi pyyhkiä pois vanulapulla tai kasvopyyhkeellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kosteuta lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuivuuden ehkäisyyn tarvitaan myös täyteläinen kosteus- tai hoitovoide ihon kunnosta ja ihotyypistä riippuen. Kosteuttava naamio kerran pari viikossa sekä tehoseerumit kosteuttavan ja ravitsevan hoitovoiteen alla elvyttävät ja vahvistavat ihoa. Ihon kuorintaväli riippuu ihotyypistä, mutta varsinkin kuivaihoiselle riittää kuorinta parin viikon välein. Vältä talvella rouheita sisältäviä kuorinta-aineita.

3. Suojaa kunnolla.

Jos on tarkoitus viilettää raikkaassa talvisäässä, kasvojen iho kannattaa suojata kylmältä ja tuulelta ulkoiluun tarkoitetulla voiteella. Huppu ja kaulahuivi pitävät kasvot suojassa hyytävältä viimalta.

4. Muista suojata ajoissa.

Lyhyille reissuille antaa kelpo suojan tavallinen täyteläinen kasvovoide, jossa on vain vähän kosteutta. Muista levittää voide ainakin puoli tuntia ennen ulkoilua. Meikkivoiteesta ja puuterista saa lisäsuojaa. Couperosaan taipuvaisen ja herkän ihon suojaaminen on erityisen tärkeää.

5. Helli myös huulia.

Muista suojata myös huulet rasvalla. Jos ne hoidosta huolimatta rohtuvat, huulet kannattaa kuoria heti huultenkuorinta-aineella tai cocktaililla, jossa on ruokaöljyä ja hienoa sokeria. Hoitavan naamion saa sivelemällä hunajaa huulille. Vältä huulten nuolemista ja pureskelua, koska ne kuivattavat huulten ohutta ihoa entisestään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla