Aurinkorasva ei auta, jos sitä ei levitä oikein. Vältä nämä tavallisimmat virheet ja huolehdi ihostasi.

1. Levität aurinkorasvan vaatteet päällä.

Silloin varot todennäköisesti vaatteitasi etkä levitä rasvaa huolellisesti joka kohtaan. Riisuudu alasti ja lisää rasva mieluiten kokovartalopeilin edessä, jotta näet mihin osut.

2. Unohdat tärkeät alueet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Useimmiten aurinkorasvaa unohdetaan levittää jalkoihin ja varpaisiin, hiusrajaan, käsivarsien sisäpinnoille, korviin sekä silmäluomille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Jätät huulet väliin.

Huulet palavat helposti, joten levitä niille suojakerrointa sisältävää huulirasvaa. Sitä täytyy lisätä paljon useammin kuin vartalorasvaa, koska puhuminen, syöminen ja juominen kuluttavat huulirasvan pois nopeasti.

4. Et jaksa lisätä rasvaa hikoilun ja uinnin jälkeen.

Pääset helpoimmalla, kun hankit vedenkestävän rasvan. Muista kuitenkin aina lisätä rasvaa sitä mukaa kun se kuluu. Hyvä nyrkkisääntö on lisätä rasvaa noin 80 minuutin välein.

5. Laitat aurinkorasvaa vain aurinkoisena päivänä.

Ihosi altistuu auringolle myös huonommalla säällä: jopa 80 prosenttia UV-säteistä pääsee pilvien läpi. Rasvaa kannattaa siksi levittää joka aamu.

6. Käytät liian vähän rasvaa.

Levitä rasvaa kasvoille yksi teelusikallinen ja vartalolle noin kuusi teelusikallista. Suihkutettavaa rasvaa kannattaa lisätä kaksi reilua kerrosta.

7. Kuvittelet olevasi turvassa autossa tai varjossa.

Ikkunat kyllä suojaavat palamiselta, mutta ihon ikääntymistä ja ihosyöpää aiheuttavat UV-säteet läpäisevät lasin. Säteet heijastuvat iholle myös rantahiekasta, vaikka istuisitkin varjossa.

8. Käytät vanhentunutta rasvaa.

Viime vuonna kaappiin jäänyt rasva todennäköisesti vielä toimii (joskin sen suojateho ei enää ole yhtä hyvä kuin pullon kylki väittää), mutta muista tarkistaa pullon päivämäärä. Yleensä aurinkorasva vanhenee parissa vuodessa.

Lähde: health.com

Lue lisää:

Näin suojaat ihosi auringolta

Näin lisäät viehätysvoimaasi: 10 helppoa tapaa kaunistua

Sisältö jatkuu mainoksen alla