The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream maksaa 13,90 e. Tuubissa on 40 millilitraa. Värisävyjä on kolme.
The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream maksaa 13,90 e. Tuubissa on 40 millilitraa. Värisävyjä on kolme.

Näppylät rauhoittuivat teepuuöljyä sisältävän BB-voiteen avulla.

Lupaus:

The Body Shopin Tea Tree Flawless BB Cream sisältää teepuuöljyä. Valmistaja lupaa sen peittävän epäpuhtaudet ja tasoittavan ihon sävyä samalla kun teepuuöljy rauhoittaa ihoa.

Kokeilu:

Elokuun lopulla päättyneen kesäloman jälkeen leukani oli täynnä pieniä näppyjä, josta uhkasi puhjeta isoja. Ja kun olin kuukauden ajan käyttänyt meikkinä lähinnä aurinkovoidetta, ei tehnyt mieli siirtyä heti meikkivoiteeseen. Ratkaisu on BB-voide, vinkkasi asiaan perehtynyt ystävä. BB:ssähän on sekä ihoa hoitavia että sitä meikkaavia ominaisuuksia. Teepuuöljy on tuttu näpyntappaja, joten ajattelin niin sanotusti nitistää kaksi kärpästä yhdellä meikkisienellä. Koska olen 46 enkä 16, levitin alle sekä seerumia että kosteusvoidetta, mutta vain vähän.

Tältä se tuntui:

Ensin huonot uutiset: Tea Tree Flawless BB Cream haisee pahalta. Se on myös tosi paksua. Koko käyttöaikana en onnistunut kertaakaan ottamaan sitä purkista tarpeeksi vähän. Bonuslapseni teinivuosilta tiedän, että teinien tarpeisiin voide olisi varmasti tarpeeksi paksua (teinithän harvoin meikkaavat niin vähän kuin me aikuiset).
Sitten hyvät uutiset: Voide häivyttyi paksuudestaan huolimatta hyvin ja mikä tärkeintä, näpyt oikeasti paranivat päivän aikana, eivät pahentuneet niin kuin usein meikin alla. Runsaan viikon kuurin jälkeen leukani oli taas ihan normaali.

Jääkö se käyttöön?

Pidän teepuuöljyvoiteen kaapissani odottamassa niitä stressinyppyjä, joita kalenterista päätellen on tulossa ihan lähikuukausina. Siihen asti käytän ohuempaa, paremman hajuista ja jotenkin muutenkin aikuisempaa meikkivoidettani.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.