Syväpuhdistava Detox Mutanaamio. 60 millilitran tuubi maksaa 24,90 euroa.
Syväpuhdistava Detox Mutanaamio. 60 millilitran tuubi maksaa 24,90 euroa.

Mádaran kasvonaamio tuntuu tehokkaalta, mutta haisee pahalta.

Lupaus:

Mádaran Syväpuhdistava Detox Mutanaamion (voi näitä nimien kirjoitusasuja) pitäisi puhdistaa, pienentää ihohuokosia, elvyttää, kirkastaa ja jättää ihon mattapintaiseksi. Sopii rasvoittuvalle iholle ja sekaiholle ja suurentuneiden ihohuokosten ja aknen hoitoon.

Kokeilu:

En ole mikään luomukosmetiikan ystävä (tykkään hyvästä tuoksusta ja tehokkuudesta ja kauniista pakkauksista), joten otin Mádaran naamion testiin enemmän luomuudesta huolimatta kuin sen takia. Joka tapauksessa mutanaamio on vegaani ja ekosertifioitu ja muutenkin varsinainen hyvistuote.

Minua viehätti vielä enemmän se, että se muistuttaa nuorena käyttämiäni savinaamioita, ja se, että puteli on aika tehokkaan näköinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Itse tuote muistuttaa juurikin sitä savinaamiota: tökötti on melkein mustaa, aika liejumaista ja suhteellisen pahanhajuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja kun sanon suhteellisen, tarkoitan hyvin. Tuoteselosteen mukaan tuotteessa on merilevän lisäksi muun muassa vesikrassia ja laventelia, mutta jälkimmäistä ei ilmeisestikään tarpeeksi.

Tältä se tuntui:

Levitin kasvoilleni tukevan kerroksen naamiota ja siirryin sohvalle katsomaan telkkaria. Tökötti alkoi kuivua ja käpristyä hyvin tehokkaalta tuntuvalla tavalla. Kun puoliso tuli kotiin lenkiltä, hän pelästyi hyvin tyydyttävästi. Naamio siis toimi siinä mielessä oikein hyvin.

Ei se huonosti toiminut muutenkaan. Mudan pesu pois ei ollut ihan helppoa, mutta kun tarpeeksi kauan läträsin, lähtihän se. Iho tuntui kiitettävän puhtaalta, sileältä ja hohtavalta. Jälkivaikutus oli siis erittäin hyvä.

Miinusta tuote saa hajusta, joka tosiaan on paha. Tuntui, että se jäi iholle leijumaan vielä käytön jälkeenkin.

Jääkö se käyttöön?

Sekaihoisen (eli minun) pitäisi periaatteessa käyttää mutanaamiota kaksi kertaa viikossa. Siihen en kyllä pysty. Jos naamio tuoksuisi paremmalta tai edes vähän vähemmän pahalta, siitä varmaan tulisi osa viikkorutiiniani. Nyt purkkiin tarttuminen tuntuu vähän velvollisuudelta, ja niitä minulla on jo tarpeeksi. Pidän sen silti kaapissani niitä tarmokkaita päiviä varten.

Lue lisää:

On hemmottelun aika: 6 ohjetta kasvonaamion tekemiseen 

Tee pieni ekoteko: kuori iho hunajalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla