Karvankasvu saattaa hiipua iän myötä ja kulmakavat muuttua harvoiksi. Apua voi saada esimerkiksi kestopigmentoinnista.

Kulmakarvat saattavat alkaa harventua iän myötä. Syynä on karvan kasvun väheneminen, joka on hyvin yleinen ikääntymisestä johtuva muutos.

"Kun ikää tulee, moni asia muuttuu ulkonäössä. Karvankasvu esimerkiksi hiipuu. Jos on nuorena nyppinyt kulmiaan ahkerasti, karvatuppi on saattanut myös tuhoutua, eivätkä karvat senkään vuoksi kasva kulmiin kuten ennen", kosmetologikouluttaja Tanja Warjonen selventää.

Harventuneet kulmat voi pigmentoida

Harventuneita kulmia ei kannata jäädä murehtimaan, sillä niitä voidaan ehostaa erilaisilla pigmentointikeinoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bladingissa ihon pintaan tehdään viiltoja, joita värjätään.

"Suosittuja tapoja tuoda ryhtiä kulmiin ovat varsinkin kestopigmentointi ja pigmentointi blading-tekniikalla. Bladingissa ihon pintakerrokseen tehdään pieniä viiltoja ja ihoon ikään kuin piirretään karvoja yksi kerrallaan", Warjonen kertoo. Toisin kuin blading-tekniikka, joka toteutetaan käsin, kestopigmentointi tehdään ihon pintakerrokseen koneella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laadukas pigmentointi kestää aikaa ja kuluu kauniisti pois

Kestopigmentoinnin etu on se, että pigmentoidut kulmat säilyvät pitkään. Warjosen arvio on, että kestopigmentoidut kulmat säilyttävät värinsä noin 3 vuotta ja blading-tekniikalla toteutetut kulmat noin vuoden. Lopulliseen kestoaikaan voi vaikuttaa usea tekijä, kuten oma ihotyyppi. 

"Laadukkaat, rautaoksidittomat pigmenttivärit kuluvat arvokkaasti pois, eivätkä muutu siniseksi tai punaiseksi ajan saatossa", Warjonen kertoo. Hän muistuttaa, että pigmentointi kannattaa aina tehdä ammattilaisella, jotta lopputuloksesta tulee luotettava.

Jos epäröi, ovatko pigmentoidut kulmakarvat oma juttu, harventuneita kulmakarvoja voi paikata muutoinkin. Kulmia voi esimerkiksi värjätä kestoväreillä tai ehostaa meikkaamalla harventuneet kolot piiloon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla