Meikki Anu Levy.
Meikki Anu Levy.

Meikkikoulun kymmenennessä osassa opitaan tekemään smoky eyes -silmämeikki. Tiina Renvall oppi kauneuspäivänä, miten utuisen tumma silmämeikki antaa katseelle syvyyttä.

Näin teet smoky eyes -silmämeikin

Tarvitset silmämeikkikynän, tumman luomivärin, luomivärisiveltimen tai -aplikaattorin, luomivärin häivytyssiveltimen ja viistopäisen rajaussiveltimen.

1. Levitä luomiväri liikkuvalle luomelle.

Tee silmämeikki ennen kun levität meikkivoiteen. Siten tumma luomiväri ei karise poskipäille ja sotke muuta meikkiä.
Pohjusta luomet, niin meikki kestää pidempään. Ota siveltimeen mattamustaa luomiväriä ja paina ylimääräinen väri kämmenselkään: silloin väriä ei tule kerralla liikaa.
Painele väriä koko liikkuvalle yläluomelle sisänurkasta ulkonurkkaan. Aloita keskeltä ja aivan ripsien tyvestä, jossa väri saa olla vahvin.

2. Levitä luomiväri alaluomelle rajaukseksi.

Käytä kapeaa viistopäistä sivellintä ja levitä väri myös alaluomelle aivan ripsien tyveen kevyesti häivyttäen.

3. Häivytä huolella.

Häivytä luomiväri liikkuvalta luomelta ulos- ja ylöspäin kohti kulmakarvoja. Käytä puhdasta sivellintä.

Häivyttäminen on tämän meikin tärkein vaihe: se luo silmiin utua.

4. Rajaa silmät.

Rajaa ylä- ja alaluomi mustalla silmämeikkikynällä ja yhdistä ylä- ja alarajaukset. Muista häivyttää rajausjälki huolellisesti.

5. Tee silmän sisärajaus.

Tee alaluomeen sisärajaus pehmeällä kynällä. Voit tehdä rajauksen myös yläluomen sisäpuolelle.
Taivuta ripset ja lisää ripsiväri ylä- ja alaripsiin.

Vinkki!
Unohda musta ja käytä koko liikkuvalle luomelle tummanharmaata tai -ruskeaa. Värilliseen smoky eye -meikkiin sopivat tummansininen- ja -liila.

Vältä virheet!
Tarkat luomivärirajat tekevät meikistä kovan.
Alaspäin painuvat linjat tekevät ilmeestä surullisen. Oikea suunta vie ylöspäin.
Varo mustia silmiä! Kulmakarvoihin vedetty tumma luomiväri ja liian paksu alarajaus näyttävät mustelmalta.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.