Meikki Anu Levy Video Jussi Partanen
Meikki Anu Levy Video Jussi Partanen

Meikkikoulun kahdeksannessa osassa opitaan korostamaan päivetystä ja muotoilemaan kasvot aurinkopuuterin avulla. Päivikki Kurronen sai ammattilaisilta kauneuspäivän aikana hyvät vinkit kasvojen muotoiluun.

Tarvitset aurinkopuuterin ja ison puuterisiveltimen

1. Löydä oikea paikka.

Aurinkopuuterilla on tarkoitus muotoilla kasvoja, häivyttää ja korostaa. Levitä aurinkopuuteri aina puuteroiduille kasvoille, lopputulos on silloin tasaisempi ja luonnollisempi. Varjostuksiin sopii parhaiten ruskeansävyinen matta aurinkopuuteri.
Varjostusvärin paikka on poskiluun alapuolella. Kohta löytyy helpoiten, kun kokeilet sormin, missä kohtaa poskiluun alaraja kulkee. Toinen keino on vetää posket lommolle.

2. Aloita poskiluun alta.

Ota aurinkopuuteria siveltimelle ja kopauta liiat puuterit kädenselkään. Aloita varjostus poskiluun alta ja häivytä kohti korvaa.
Tarkista lopuksi sivupeilistä, että lopputulos on tasainen, eikä iholla ole aurinkopuuterirajoja.
Sivele aurinkopuuteria myös leuan alle häivyttämään kaksoisleukaa.
Jos haluat saada leveän otsan näyttämään kapeammalta, levitä aurinkopuuteria ohimoihin. Korkea otsa näyttää matalammalta, kun sipaiset puuteria hiusrajaan. Muista häivyttää huolellisesti.

Vinkki!

Helmiäistä sisältävä aurinkopuuteri sopii aurinkomeikkiin. Käytä sitä, kun haluat korostaa päivettynyttä ihoa.

Vältä virheet

  • Ihon väriin liian tumma sävy näyttää koomiselta ja tekee ihosta tunkkaisen ja likaisen näköisen.

  • Älä korvaa tavoittelemaasi rusketusta aurinkopuuterin avulla. Koko kasvoille levitetty, ehkä vielä liian oranssi sävy näyttää luonnottomalta.

  • Aurinkopuuteri ei sovi poskipunaksi, koska poskipunan tarkoitus on korostaa poskipäitä ja tehdä meikistä raikkaan hehkeä.

Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.
Hiukset voi suojata saunoessa myös pyyhkeellä.

Saunoessa tärkeintä on muistaa hiusten suojaaminen kuumuudelta, sanoo kampaaja Marja Liimatainen. Siihen käy perinteinen saunahattu.

Toinen menee saunaan kuivilla hiuksilla, toinen kastelee tukan ensin suihkussa. Mutta kumpi tapa on se oikea?

Asia ei ole yksioikoinen. Parturi-kampaaja Marja Liimatainen kuitenkin kehottaa menemään lauteille mieluummin kuivalla tukalla. Hiusten kasteleminen avaa niiden pintasuomuja.

”Kun hiukseen kohdistuu kova lämpö, siitä poistuu aina kosteutta. Jos suomukko on auki, kosteus pääsee poistumaan hiuksesta paremmin”, hän selittää.

Kun hiuksista poistuu kosteutta, ne kuivuvat. Ja kaikkihan tietävät, mitä kuivat hiukset lopulta tarkoittavat: rasahtelevia ja katkeilevia latvoja.

Suojaa hiukset saunahatulla

Liimatainen huomauttaa, että saunassa ilma on yleensä kosteaa joka tapauksessa. Löylyhöyryn kosteus voi tarttua hiukseen ja avata sen pintasuomuja samalla tavalla kuin suihkussa käyminen ennen saunomista.

”Siksi kaikista paras on suojata hiukset kuumuudelta.”

Se onnistuu kääräisemällä pyyhkeen päähän. Myös perinteinen huopainen saunahattu ajaa asian erittäin hyvin.

”Villa eristää hyvin sekä kuumaa että kylmää.”

Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Vaikka hiukset kannattaakin suojata saunan kuumuudelta, voi hyväkuntoisella, käsittelemättömällä tukalla saunoa huoletta, Liimatainen sanoo. Normaalit löylyt eivät pilaa hyväkuntoista tukkaa.

Mutta jos hiuksia on värjätty ja käsitelty paljon, ja ne ovat huonossa kunnossa muutenkin, saunan kuumuus voi aiheuttaa hiukselle lisävaurioita.

Silloin saunahattu on aivan erityisen tärkeä laudekaveri.

Asiantuntija Marja Liimatainen työskentelee Suomen Hiusyrittäjät ry:n toiminnanjohtajana.

Läpivetolettiä voi jatkaa hiusten latvoihin asti. Erilaisen lopputuloksen saa, kun latvat jättää auki.

Lettiharrastajien ihanat kampaukset on helppo opetella omaan tai kaverin päähän. Katso video-ohjeet läpivetolettiin, kumilenkkilettiin, kukkalettiin ja ranskalaiseen köysilettiin.

Kumilenkkiletti

Juhlava kumilenkkiletti on helpompi kuin miltä näyttää. Kahden puoliranskalaisen letin jälkeen loppu syntyy sujauttamalla poninhäntien päät niiden läpi. Kun hiukset on etukäteen kiharrettu, lopputulos näyttää kuohkealta.

Kukkaletti

Ihanan helppo kukkaletti syntyy, kun tavallisen letin kiepauttaa kerälle ja kiinnittää pinneillä ohimolle. Jos kampauksesta haluaa juhlavamman, vapaaksi jääneet hiukset voi kihartaa.

Ranskalainen köysiletti

Ranskalainen köysiletti letitetään kahta suortuvaa kieputtamalla. Nappaa vuorotellen lisää hiuksia ohimolta ja ylhäältä jakauksen vierestä. Pyörittele hiukset latvaan asti ja viimeistele lätyttämällä eli levittämällä silmukoita sormin.