Kevään ja juoksukauden tullen on kiva laittaa ne vähän nuhruiset, mutta ah niin rakkaat lenkkarit kuntoon. Tässä neljä vinkkiä lenkkikenkien puhdistamiseen.

1. Putsaa säännöllisesti

Harjaa lenkkarit silloin tällöin puhtaaksi pölystä ja kurasta. Pyyhi ulkopinta kostealla liinalla tarpeen mukaan. Näin lika ei pääse pinttymään.

2. Käsinpesu on paras pesu

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos lika on kuitenkin päässyt jämähtämään rakkaisiin popoihisi, turvallisinta on pestä ne käsin. Putsaa aluksi kengät hiekasta, kurasta ja sepelistä, etteivät ne päätyisi tukoksi viemäriin. Poista pohjalliset. Aseta kenkä juoksevan veden alle tai vaihtoehtoisesti kokeile märkää pyyhettä pinnan hankaamiseen. Nestemäinen pyykinpesuaine auttaa. Voit myös sekoittaa ruokasoodasta ja vedestä puhdistavan tahnan. Huuhtele lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Konepesukin voi toimia

Mieti aluksi, kestävätkö kenkäsi konepesun. Rikkinäiset tai hyvin kuluneet lenkkarit saattavat tulla koneesta ulos risaisempina kuin olivat sinne mennessään. Jos kengän ulkopinnassa on paljon koristeita, ne saattavat irrota pesun aikana.

Jos kenkäsi ovat hintavat, erityismateriaaleja sisältävät juoksujalkineet, pese ne suosiolla käsin.

Jos kuitenkin päätät pestä lenkkarisi koneessa, harjaa niistä ensin irtolika pois. Muista myös pohjat. Irrota nauhat ja pohjalliset. Pesupussista voi olla hyötyä, sillä se suojelee lenkkareiden pintaa. Valitse koneesta 40 asteen lyhytohjelma ilman linkousta. Älä pelästy, vaikka pestessä kuuluu kolinaa: se johtuu kenkien pyörimisestä pitkin pesurumpua.

4. Kuivata kunnolla

Kuivata lenkkarit pesun jälkeen mahdollisimman ilmavasti. Se voi viedä päiväkausia. Älä kuitenkaan vauhdita kuivumista pistämällä lenkkareita patterin päälle, kuivausrumpuun tai saunan jälkilämpöön. Kuumuus voi tehdä hallaa kengän muodolle.

Lähde: siivous.info

Sisältö jatkuu mainoksen alla